Nastavak jačanja kibernetičke sigurnosti HOPS-a

Autor: B.O. Objavljeno: 26.11.2021. 🕜 09:47 Lokacija: Zagreb

HOPS poboljšava upravljanje sigurnosnim incidentima

Odlukom Europske komisije od 28. travnja, projektu Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS) e-CYBIS (napredna platforma za analizu poslovnog sadržaja i datoteka u okviru Sigurnosno-operativnog centra HOPS-a) odobreno je sufinanciranje iz programskog fonda CEF Telecom (financijski instrument Europske unije namijenjen ulaganjima u infrastrukturne projekte) u iznosu od 285,178 eura. 

Cilj tog projekta je ojačati kibernetičku sigurnost HOPS-a, radi usklađenosti sa zahtjevima sigurnosti i izvješćivanja prema hrvatskom i zakonodavstvu EU-a (NIS Direktiva 2016/1148), izvijestio je HOPS.

 

Prevencija prijetnji 

Projekt je nastavak projekta e-PASIS koji se provodi od 1. rujna 2020. do 30. studenog 2022. godine te je sufinanciran iz istog izvora. U sklopu tog projekta se provode procjene i pregled postojećeg kontinuiteta poslovanja, oporavka od katastrofe i upravljanja pristupnim procesima. 

"U okviru projekta e-CYBIS, HOPS će utvrditi okvir za učinkovito operativno upravljanje Sigurnosno-operativnim centrom, poboljšati procese upravljanja sigurnosnim incidentima, povećati i standardizirati penetracijsko testiranje kako bi se kontinuiranim praćenjem prevenirale kibernetičke prijetnje. Također će se provoditi treninzi i obučavanje djelatnika HOPS-a radi povećanja sposobnosti za postizanje kibernetičke sigurnosti", objavljeno je na stranicama HOPS-a.

TAGOVI