Plinacru novac za kibernetičku sigurnost

Autor: N.D. Objavljeno: 29.08.2019. 🕜 14:01 Lokacija: Zagreb

Više od pola milijuna eura za sigurnije sustave obrade podataka

Nakon što je krajem travnja Plinacru od strane Europske komisije odobreno oko 641.000,00 eura bespovratnih sredstava iz EU fonda CEF Telekom za tri projekta vezana za kibernetičku sigurnost, priča je ovih dana dobila nastavak, odnosno formalnije obrise. Naime, tvrtka je s Izvršnom agencijom za inovacije i mreže (INEA) potpisala ugovore za dodjelu sredstava. 

Ta sredstva Plinacro je dobio temeljem prijave projekata na natječaj fonda CEF Telekom, a bit će iskorištena za povećanje kibernetičke sigurnosti korporativne informatičke mrežne infrastrukture kao i informacijskih sustava za pružanje Plinacrovih usluga kao operatora transportnog sustava. Temeljem Zakona o kibernetičkoj sigurnosti operatora ključnih usluga i davatelja digitalnih usluga Ministarstvo zaštite okoliša i energetike identificiralo je Plinacro kao operatora ključne usluge transporta plina. 

Time je tvrtka postala obveznik provedbe niza mjera i aktivnosti od kojih će veći dio biti ispunjen realizacijom projekata za koje su joj sada odobrena bespovratna sredstva. Plinacro je i ranije bio uspješan u povlačenju sredstava iz CEF fonda, tako da ukupan iznos bespovratnih sredstava koje je pribavio hrvatski operator plinskog transportnog sustava sada doseže zavidnih 24 milijuna eura.

TAGOVI