Stjecanjem većinskog udjela do pouzdane dobave transformatorskih kotlova

Autor: B. O. Objavljeno: 16.11.2023. 🕜 12:38 Lokacija: Zagreb
  • Poslovna zgrada Končara s novim logom (izvornik: Končar, 2022.)

• Končar, logo, zgrade
    Izvor: Končar

Končar D&ST stekao većinski vlasnički udjel u tvrtki Ferokotao

Tvrtka Končar – Distributivni i specijalni transformatori za proizvodnju (Končar D&ST) potpisala je 15. studenog kupoprodajne ugovore o stjecanju 35 posto vlasničkog udjela u tvrtki Ferokotao, jednom od većih proizvođača kotlova za distributivne, energetske i specijalne transformatore u okruženju. 

Končar D&ST je do navedenog stjecanja imao 16 posto vlasničkog udjela u toj tvrtki. Novim stjecanjem, Končar D&ST postaje vlasnik 51 posto udjela u temeljnom kapitalu te tvrtke sa sjedištem u Donjem Kraljevcu. 

Zelena tranzicija, koja je u zemljama Europske unije u punom zamahu, rezultirala je velikom potražnjom za transformatorima. Jedna od ključnih komponenti za proizvodnju transformatora su transformatorski kotlovi, stoji u informaciji za investitore i javnost Uprave Končar D&ST-a.

"Stjecanjem većinskog udjela u društvu Ferokotao osigurana je pouzdana dobava transformatorskih kotlova, čime je dodatno osnažena konkurentska prednost Končar D&ST-a na tržištu", navodi se u obavijesti Uprave Končar D&ST-a na Zagrebačkoj burzi

Inače, Ferokotao je dugogodišnji važan dobavljač Končar D&ST-a.

TAGOVI