Njemačka energetska skupina ostvarila rast prihoda

Autor: B. O. Objavljeno: 15.11.2023. 🕜 09:36 Lokacija: Essen (Njemačka)
  • Ulaz u zgradu sjedišta RWE-a (RWE Campus) u Essenu u Njemačkoj (izvornik: Andre Laaks, RWE, 2020.)

• RWE, zgrade
    Izvor: Andre Laaks / RWE

RWE javlja kako mu je i snaga proizvodnog portfelja uvećana za 5,7 GW do kraja rujna

Devetomjesečni prilagođeni neto prihod njemačke energetske skupine RWE porastao je na 3,38 milijardi eura, dok je u istom razdoblju lani iznosio 1,49 milijardi eura, izvijestila je tvrtka u utorak. 

Prilagođena dobit prije kamata i poreza (EBIT) iznosila je 4,63 milijarde eura, u odnosu na 2,22 milijarde eura ostvarenih prije godinu dana. Prilagođena dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) pak dosegla je 6,15 milijardi eura, što je više od prošlogodišnjih 3,39 milijardi eura.

Rezultati su potaknuti većim prihodima od proizvodnje električne energije iz hidroelektrana, biomase i plina te snažnom opskrbnom i trgovinskom djelatnošću.

 

Fiskalna godina 

RWE javlja kako mu je i snaga proizvodnog portfelja uvećana za 5,7 GW do kraja rujna. Trenutačno je u izgradnji sto projekata ukupne snage od 7,8 GW u 10 zemalja, izvijestila je njemačka novinska agencija DPA.

Gledajući unaprijed za fiskalnu 2023. godinu, RWE očekuje kako će prilagođeni neto prihod iznositi između 3,3 i 3,8 milijardi eura te prilagođena EBITDA na razini skupine između 7,1 i 7,7 milijardi eura.

Dividenda za tekuću fiskalnu godinu trebala bi se povećati za 0,10 eura, na jedan euro po dionici, što je već najavljeno u ožujku.

TAGOVI