RWE je dogovorio priključak za 800 MW u Sjevernom moru

Autor: N. D. Objavljeno: 14.09.2023. 🕜 08:55 Lokacija: Berlin (Njemačka)
  • Vjetroelektrana Gwynt y Môr u britanskim vodama Irskog mora (izvornik: RWE, 2023.)

• VE Gwynt y Môr, vjetroelektrane, offshore vjetroelektrane, RWE
    Izvor: RWE

Sinergija vjetra, Sunca i elektrolize u inovativnom njemačkom projektu

Njemački RWE i operater prijenosnog sustava TenneT potpisali su ugovore o povezivanju na elektroenergetsku mrežu za projekt offshore vjetroelektrane OranjeWind s kapacitetom od gotovo 800 MW koja bi se trebala graditi uz nizozemsku obalu.

Ugovori se odnose na planiranje priključka na mrežu i prijenos električne energije proizvedene vjetroelektranom na platformi TenneT-a na način koji osigurava stabilnost mreže, priopćio je RWE.

OranjeWind će se nalaziti 53 km udaljena od nizozemske obale u području Hollandse Kust West i očekuje se da će početi proizvoditi električnu energiju za više od milijun nizozemskih kućanstava godišnje tek 2027. godine. Projekt OranjeWind integrira plutajuću sunčanu elektranu, podvodnu litij-ionsku bateriju i LiDAR sustav kako bi se osiguralo točnije predviđanje proizvodnje električne energije. Osim toga, RWE planira postaviti elektrolizator na kopnu i e-bojlere kako bi uskladio proizvodnju električne energije s potrošnjom.

RWE je dobio pravo na izgradnju i upravljanje vjetroparkom bez subvencija na parceli HKW VII na natječaju prošlog studenog, javlja Renewablesnow.com.

 

TAGOVI