Nove sunčane elektrane u Solinu, Klisu i Kaštelima niču uz pomoć Cemexa

Autor: N. D. Objavljeno: 20.09.2023. 🕜 13:52 Lokacija: Solin
  • Pogled na SE Petrokov na krovu zgrada istoimene tvrtke u Zagrebu (foto: Tonka, 2012.)

• SE Petrokov, sunčane elektrane, fotonaponski sustavi, Petrokov
    Izvor: Antonia Hohnjec

Cemex je donirao lokalnoj zajednici u Solinu, Kaštelima i Klisu da naprave projekte za sunčane elektrane

Nakon postavljanja sunčane elektrane na sućuraćkoj  Gojači koja je omogućila energetsku neovisnost trima udruženjima koja koriste tamošnji objekt, Cemex Hrvatska nastavlja s partnerskim projektima s ciljem poticanja korištenja obnovljivih izvora energije te smanjenja ugljičnih emisija u svojoj lokalnoj zajednici.

Prateći svoj globalni klimatski program Budućnost na djelu, usredotočen na dekarbonizaciju proizvodnih procesa te razvoj niskougljičnih proizvoda i rješenja, Cemex je sa svojim partnerima u lokalnoj zajednici pokrenuo izradu projekata za gradnju sunčanih elektrana za njihove potrebe. 

U sklopu te suradnje oblikovani su glavni projekti za izradu sunčanih elektrana za tri osnovne solinske Eko škole - don Lovre KatićaVjekoslava Paraća i kraljice Jelene te Osnovnu školu Petra Kružića iz Klisa, ali i solinski Dječji vrtić Salona te kaštelanski Hrvatski nogometni klub Jadran. Ukupna vrijednost donacije izrade projektne dokumentacije za svih šest sunčanih elektrana je gotovo 7.000 eura. Ovom inicijativom Cemex olakšava svojim partnerima ulazak u korištenje energije iz obnovljivih izvora, ali i pomaže u popularizaciji korištenja ovakvog tipa energije u lokalnoj zajednici.

Energetski projekti koje smo već ranije ostvarili u partnerstvu s lokalnim udrugama jako dobro pokazuju kako suradnja između poslovnih subjekata i lokalne zajednice može utjecati na održivi razvoj i kvalitetu života naših sugrađana. Ovo su zaista dugoročna ulaganja koja će se isplatiti ne samo djeci i mladima danas, nego i svim nadolazećim generacijama”, rekao je Alen Voloder, predsjednik Uprave Cemexa Hrvatska prilikom uručenja projekta.

 

 

TAGOVI