Uprava Petrokemije rado kreće u pregovore za novi Kolektivni ugovor

Autor: B. O. Objavljeno: 19.05.2023. 🕜 09:52 Lokacija: Kutina
  • Postrojenja Petrokemije u Kutini iz zraka (izvornik: Petrokemija, 2023.)

• Petrokemija, Kutina, procesna postrojenja, tvornice
    Izvor: Petrokemija

Naš prioritet nakon preuzimanja 2. svibnja je pripremiti tvornicu za početak proizvodnje nakon više od godinu dana zastoja, ističe Uprava Petrokemije

Nakon vrlo dugog vremena provedenog u procesu prodaje, Uprava Petrokemije izvijestila je kako joj je drago što je 2. svibnja preuzela 54,2 posto vlasništva nad dionicama te kutinske tvrtke.

"Naš prioritet nakon preuzimanja 2. svibnja je pripremiti ovu tvornicu za početak proizvodnje nakon više od godinu dana zastoja i mi ćemo usmjeriti sve naše napore i planove da to omogućimo. Samostalni sindikat energetike, kemije i nemetala Hrvatske nas je pozvao da krenemo u pregovore za novi Kolektivni ugovor, da razgovaramo i dogovorimo se oko standarda radnika i uvjeta rada. Sa zadovoljstvom smo to prihvatili, pokazujući našu dobru namjeru i otvorenost prema radničkom vijeću i sindikatima te planirali konkretan datum i o tome ih obavijestili, kako bi pregovori krenuli od 1. lipnja", navodi se u priopćenju Uprave Petrokemije koja, također, ističe kako će rado početi s pregovorima o Kolektivnom ugovoru prvoga dana lipnja. 

TAGOVI