Zaključena kupnja OMV-ovih postaja u Sloveniji

Autor: B.L. Objavljeno: 30.06.2023. 🕜 16:22 Lokacija: Zagreb
  • Benzinska postaja OMV-a u središtu Beča (foto: BL, jesen 2012.)

• OMV, benzinske postaje, Beč
    Izvor: B.L.
  • Benzinska postaja INA-e (izvornik: MOL Group, 2023.)

• INA, benzinske postaje
    Izvor: MOL Group
  • Benzinska postaja MOL-a (izvornik: MOL Group, 2023.)

• benzinske postaje, MOL
    Izvor: MOL Group

Od novostečenih benzinskih postaja, 27 će raditi pod brendom INA-e

Dovršen je još jedan postupak preuzimanja i spajanja u maloprodaji naftnih derivata na području Srednje Europe. Naime, INA je u partnerstvu s mađarskom naftnom i plinskom tvrtkom MOL zaključila transakcija stjecanja udjela u slovenskoj podružnici austrijske naftne i plinske tvrtke OMV. Pri tome će INA će povećati svoj udio u toj tvrtki s trenutačnih 7,75 na 33%, dok će tvrtka nastaviti poslovati pod nazivom MOL & INA d.o.o.

Od novostečenih benzinskih postaja, 27 će ih nastaviti raditi pod brendom INA-e, a tvrtka će biti i glavni dobavljač goriva za sva postojeća i novostečena njezina i MOL-ova maloprodajna mjesta u Sloveniji.

Vrijednost tvrtke od 301 milijuna eura za cijelu transakciju (76 mil. eura za 25,25 %) nakon inicijalnih usklađenja rezultira kupoprodajnom cijenom od 85 mil. eura za povećanje INA-inog udjela za 25,25 %, što će biti usklađeno prema pozicijama neto radnog kapitala i neto financijskog duga na dan zaključenja transakcije, izvijestila je INA koristeći servis OTS HINA-e.

TAGOVI