ENNA grupa preuzela Juriljov geotermalni projekt

Autor: N.D. Objavljeno: 15.09.2022. 🕜 11:21 Lokacija: Babina Greda

ENNA Renew ima ambicije u geotermalnoj energiji

ENNA Grupa u vlasništvu Pavla Vujnovca zakoračila je u još jedan energetski segment – geotermalnu energiju, piše Lider. Naime, krajem lipnja, kao novi vlasnik tvrtke Geo Power Babina Greda, koja ima dozvole za istraživanje geotermalnih voda u istražnom prostoru Babina Greda 1, upisala se tvrtka ENNA Renew

Riječ je o novoj kompaniji iz ENNA Grupe, koja je uz tvrtke ENNA Esco i ENNA Solar, usmjerena prema ulaganjima u obnovljive izvore energije. Vijest o preuzimanju geotermalnog projekta Babina Greda 1 od poduzetnika Dragana Jurilja potvrdili su i iz ENNA Grupe, najavivši da do kraja godine planiraju završiti s istražnim radnjama na ovom geotermalnom projektu. 

"U skladu s odobrenim Programom istražnih aktivnosti na istražnom prostoru geotermalne vode 'Babina Greda 1' predviđena su hidrodinamička i termodinamička ispitivanja na postojećoj bušotini Babina Greda-1 i te istražne aktivnosti planiramo odraditi do kraja ove godine. Konačni cilj je, ako ležište opravda naša očekivanja, ishoditi dozvolu za eksploataciju te izgraditi geotermalnu elektranu koja će proizvoditi električnu energiju, a toplinsku energiju iskoristiti za sustave toplinarstva i poljoprivrede koji će doprinijeti razvoju lokalne zajednice i razvoju gospodarstva. ENNA grupa aktivno analizira daljnji razvoj geotermalnih potencijala na prostoru RH, a kako je i poznato već smo daleko odmakli s projektima obnovljivih izvora iz energije Sunca", izjavili su iz ENNA Grupe, koja ima portfelj od 100 MW OIE projekata u razvoju.
power and energy masters

TAGOVI