Sunčane elektrane za iznajmljivače i OPG-ove

Autor: B.O. Objavljeno: 20.11.2019. 🕜 09:02 Lokacija: Zagreb

FZOEU sufinancira ugradnju i stručni nadzor projekta

Registriranim iznajmljivačima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG) od danas je na raspolaganju 18 milijuna kuna koje će im za projekte ugradnje fotonaponskih sustava dodjeljivati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU). 

Ovisno o lokaciji nekretnine iznajmljivača i OPG-a, za ugradnju ovakvih solarnih sustava moći će se dobiti 40, 60 ili 80% bespovratnih sredstava, odnosno do 70 000 kuna s PDV-om za iznajmljivače te do 200 000 kuna s PDV-om za OPG-ove. 


Prilagodba turističke ponude 

Na javni poziv, koji FZOEU objavljuje danas u Narodnim novinama i na web stranici, zainteresirani mogu preporučeno poštom ili na prijamni ured Fonda dostaviti jedan zahtjev za sufinanciranje nove fotonaponske elektrane (FNE). Uz to, Fond će sufinancirati i stručni nadzor nad provedbom projekta uz uvjet da su svi troškovi nastali nakon objave poziva. 

Turisti sve više traže smještaj i usluge koje vode računa o održivom korištenju prirodnih resursa te je ovo, uz sve ekološke benefite, jedna od mogućnosti da naši iznajmljivači svoju ponudu prilagode uvjetima tržišta.

TAGOVI