Zaprešić: sunčana elektrana na sportskoj dvorani

Autor: B.O. Objavljeno: 15.10.2021. 🕜 09:14 Lokacija: Zaprešić

Gradnja dvorane stajala je više od 25 milijuna kuna

U Zaprešiću je ovaj tjedan i službeno otvorena novosagrađena školska-sportska dvorana OŠ Antuna Augustinčića na čijem krovu se nalazi sunčana elektrana.

"Djeci je nedostajao ovakav prostor! Stara dvorana imala je svega 200 četvornih metara, a sada vježbaju u modernoj, trodijelnoj dvorani s više od 2.300 četvornih metara", rekla je Danijela Adžijević, ravnateljica škole, dodavši da OŠ Antuna Augustinčića ima dugu tradiciju uspjeha u školskim-sportskim natjecanjima. 

Gradnja dvorane (sagrađene prije ugovorena roka) stajala je više od 25 milijuna kuna, od čega je nešto manje od trećine sredstava osigurala Zagrebačka županija. 


Europski novac

"Ulagati u djecu ne košta, ono vrijedi! Ono je čast!", ustvrdio je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, dodavši da sinergija Grada i Županije u ovom projektu može biti primjer i za druge sredine. Rekao je i da je Zaprešić poznat kao grad sporta. 

"On se ovom dvoranom otvara i našim sportskim klubovima, ali i građanstvu koje se sportom želi baviti rekreativno", rekao je.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić je pak podsjetio na višegodišnja ulaganja te županije u gradnju škola i sportskih dvorana. Trenutno se ulaže oko 150 milijuna kuna - u gradnju škola u Pušći i Luki te sportskih dvorana u Klinča Selima, Bedenici i Graberju Ivanićkom, izvijestila je Zagrebačka županija

"Time najbolje pokazujemo koliko Županija skrbi o kvaliteti obrazovanja“, rekao je, naglasivši i Nacionalni plan oporavka i otpornosti kroz koji će se školski objekti moći graditi europskim novcem.

TAGOVI