Zatvoreno je nadmetanje za istraživanje geotermalnih voda

Autor: N.D. Objavljeno: 02.09.2020. 🕜 13:36 Lokacija: Zagreb

Ponuditelja za istražne prostore ne manjka

Jučer je u Agenciji za ugljikovodike zatvoreno nadmetanje za izdavanje dozvola za istraživanje geotermalnih voda za četiri istražna prostora na području Slavonije, Podravine i Međimurja. Riječ je istražnim prostorima Ernestinovo, Lunjkovec-Kutnjak, Legrad-1 te Merhatovec, a Povjerenstvo za provođenje nadmetanja utvrdilo je kako je na natječaj pristiglo devet ponuda od sedam različitih ponuditelja i to za sve ponuđene istražne prostore. 

Sljedeći korak je evaluacija pristiglih ponuda, ali već je sad jasno kako je natječaj, unatoč izazovnim vremenima, u potpunosti uspio jer su pristigle ponude za sve raspisane lokacije, a prijavitelji su renomirane domaće i strane kompanije s iskustvom u razvoju geotermalnih projekata. 

Agencija za ugljikovodike će detalje o potencijalnim investitorima i predloženim projektima predstaviti nakon što Povjerenstvo evaluira pristigle ponude. Upravo ovi projekti u Hrvatskoj imaju potencijal biti perjanica energetske tranzicije s obzirom da će se istraživanja odvijati na prostorima za koje je geotermalni potencijal utvrđen na bušotinama inicijalno izrađenima za potrebe istraživanja i eksploatacije nafte i plina, priopćili su iz AZU.

TAGOVI