Zelena energija za proizvođača gospodarskih vozila

Autor: B. O. Objavljeno: 26.10.2023. 🕜 11:10 Lokacija: Oslo (Norveška)
  • Vizualizacija zelene električne energije (izvornik: Shutterstock, 2012.)

• obnovljivi izvori, zelena energija
    Izvor: Shutterstock

Statkraft će opskrbljivati sve njemačke proizvodne lokacije Daimler Trucka zelenom električnom energijom u stvarnom vremenu

Norveški državni elektroenergetski div Statkraft sklopio je s jednim od većih svjetskih proizvođača gospodarskih vozila sa sjedištem u Leinfelden-Echterdingenu u Njemačkoj, tvrtkom Daimler Truck, ugovore o otkupu električne energije (Power Purchase Agreement, PPA). 

Zahvaljujući ugovorima, Statkraft će opskrbljivati sve njemačke proizvodne lokacije Daimler Trucka zelenom električnom energijom u stvarnom vremenu prema potražnji.

Obnovljiva energija dolazit će iz tri sunčane elektrane u Bavarskoj i 14 vjetroelektrana koje su ostale bez subvencija te nove vjetroelektrane u Donjoj Saskoj. Volumen opskrbe odgovara potražnji za električnom energijom više od 215 tisuća kućanstava s prosječnom potrošnjom od 3 500 kW h godišnje, izvijestio je Statkraft

Ugovori o otkupu električne energije iz vjetroelektrana i sunčanih elektrana dio su koncepta zelene energije 'Pure Statkraft' koji je certificirao TÜV. 

"Koncept Pure Statkraft koji je razvio Statkraft jedinstven je i nudi posebice visoku kvalitetu isporučene zelene energije koristeći isključivo proizvodnju iz obnovljivih izvora. To nam omogućuje ponuditi rješenje usmjereno na potražnju koje može održivo smanjiti emisije CO2 i postići postavljene klimatske ciljeve", objašnjava Patrick Koch, voditelj Statkraftovog poslovanja u Njemačkoj.

TAGOVI