Koprivnica: 31 prijavitelj ostvario pravo na sufinanciranje obnovljivih izvora

Autor: B. O. Objavljeno: 26.10.2023. 🕜 08:49 Lokacija: Koprivnica
  • Središte Koprivnice (izvornik: xbrchx / Shutterstock, 2019.)

• Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija
    Izvor: xbrchx / Shutterstock

Sufinanciranje nabave i ugradnje fotonaponskih sustava, dizalica topline i sunčanih toplinskih kolektora

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) prošli tjedan je objavio rezultate Javnog poziva za poticanje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama. Rezultati, među ostalim, otkrivaju kako je 31 prijavitelj s područja Koprivnice ostvario pravo na sufinanciranje nabave i ugradnje sustava obnovljivih izvora (fotonaponskih sustava, dizalica topline, sunčanih toplinskih kolektora).

Ukupna vrijednost prijavljenih investicija građana Koprivnice u obnovljive izvore iznosila je gotovo 309 tisuća eura. Od toga, Fond će ulaganja sufinancirati sa 124 tisuće eura. 

Regionalna energetska agencija (REA) Sjever je i u tom javnom pozivu Fonda građanima Koprivnice pružila savjetodavnu i tehničku podršku, redovito informirajući građane o mogućnostima sufinanciranja i tehničkim detaljima sustava obnovljivih izvora za njihova kućanstva.

"Podsjetimo i da je Grad Koprivnica u suradnji s REA-om Sjever izradila Mapu solarnog potencijala Koprivnice kako bi građanima Koprivnice vizualizirala potencijal obnovljivih izvora energije na njihovim objektima, preporučenu snagu elektrane, visinu investicije, vrijeme povrata investicije i godišnju novčanu uštedu te ih upoznala sa svim koracima od ideje do realizacije", objavljeno je na stranicama Grada Koprivnice

S obzirom na to da je FZOEU najavio nove pozive, REA Sjever i dalje građanima može pružiti tehničku pomoć u pripremi njihovih projekata.

TAGOVI