Više od sto tisuća bespovratnih eura za sunčane elektrane

Autor: B.O. Objavljeno: 29.06.2022. 🕜 10:07 Lokacija: Koprivnica

Sunčane elektrane za osnovne škole te centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Regionalna energetska agencija (REA) Sjever sklopili su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt 'One Sun Connecting North and South' koji se financira iz financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP) za razdoblje 2014. do 2021. u okviru provedbe Programa Energija i klimatske promjene. Nositelj projekta je REA Sjever, a Grad Koprivnica sudjeluje kao projektni partner. 

"Koprivnica je jedan od lidera u energetskoj učinkovitosti i iskoracima u održivom razvoju desetljećima. S ovime, s jedne strane pokazujemo koliko štitimo okoliš, a s druge s proaktivnim politikama, zahvaljujući kvalitetnim timovima koje imamo unutar Gradske uprave, pridonosimo dizanju energetske učinkovitosti i neovisnosti na još veću razinu", rekao je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić nakon potpisanog sporazuma. 

Predmet projekta je izvedba sunčanih elektrana na krovovima osnovnih škola Antun Nemčić Gostovinski i Braća Radić te Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce. 

Ukupna vrijednost projekta je milijun eura. Ukupni troškovi za Grad Koprivnicu iznose oko 125 tisuća eura, dok je iznos bespovratnih sredstava oko 105 tisuća eura. Razdoblje provedbe je od 1. lipnja 2022. do 30. travnja 2024. godine, javlja Grad Koprivnica.

power and energy masters

TAGOVI