Amazon će početi prodavati automobile preko trgovinske platforme

Autor: N. D. Objavljeno: 21.11.2023. 🕜 13:05 Lokacija: New York (SAD)
  • Električni automobil Hyundai Kona (izvornik: Hyundai)

• Hyundai, električni auti
    Izvor: Hyundai

Prvi na ponudi bit će - Hyundai

Od sljedeće godine kupci će po prvi put moći kupiti automobil na trgovinskoj platformi Amazonu u SAD-u. Tvrtka je najavila dogovor s Hyundaijem koji će zastupnicima omogućiti prodaju automobila putem te stranice. 

Ranije su kupci mogli pregledavati salone automobila i uspoređivati cijene na Amazonu, ali zapravo nisu mogli kupiti automobil. To će se promijeniti iduće godine kada nekoliko Hyundaijevih trgovaca počne na Amazonu objavljivati modele za prodaju.

Veći broj istraživanja pokazuju da kupci automobila baš i nisu najzadovoljniji u kontaktu s prodavateljima, žaleći se da ostaju frustrirani. Kupci će mogu pregledavati automobile na Amazonovoj stranici i kupovati koristeći željene načine plaćanja. Zatim mogu odabrati da preuzmu automobil u obližnjem prodajnom salonu ili da ga dostave kući kada im odgovara. Važno je da je krajnji prodavač vozila i dalje trgovac; Amazonova platforma bit će posrednik između kupca i zastupstva. Nije još poznato razgovara li tvrtka s drugim proizvođačima automobila o uvrštavanju njihovih vozila na stranicu, piše The Verge.

Amazon već neko vrijeme polako ulazi u taj dio tržišta, nudeći virtualne salone za određene marke i alate za usporedbu cijena pa je već moguće kupiti određene automobilske dijelove i dodatke putem stranice. u čak 48 saveznih država zabranjena je ili ograničena mogućnost direktne prodaje vozila kupcima, iako se i to mijenja pristupom Tesle. 

Amazonov dogovor s Hyundaijem uredno zaobilazi ovo pitanje osiguravajući da trgovci ostanu ključni dio procesa. Većina trgovaca dopušta kupcima da pretražuju i kupuju automobil putem vlastitih web stranica, ali Amazon kao dodatna platforma s milijunima svakodnevnih kupaca sigurno će pomoći da taj proces bude još lakši.

Kao dio dogovora, Amazonov glasovni asistent Alexa bit će dostupan u Hyundaijevim vozilima počevši od 2025..

TAGOVI