Pošta je nabavila sto novih električnih mopeda

Autor: B. O. Objavljeno: 16.05.2023. 🕜 10:25 Lokacija: Zagreb
  • Zgrada Hrvatske pošte u Velikoj Gorici (izvornik: Hrvatska pošta) 

• Hrvatska pošta, zgrade
    Izvor: Hrvatska pošta

Korištenjem električnih vozila Hrvatska pošta ove će godine smanjiti štetne emisije CO2 za 1300 tona

Hrvatska pošta je u sklopu novog strateškog okvira nastavila s transformacijom poslovanja u zeleno i održivo. Postavljen je 300. paketomat čime je dovršena mreža poštanskog zelenog dostavnog kanala i nabavljeno je još 100 električnih mopeda. 

Paketomati su uz električna vozila okosnica Hrvatske pošte u razvijanju održivog poslovanja jer povećavaju postotak uručenja u prvom pokušaju, a dostavna vozila trebaju obići manje lokacija čime se smanjuje emisija stakleničkih plinova. 

Sto novih električnih mopeda koristit će se za dostavu u Osijeku, Rijeci, Splitu, Zadru, Bjelovaru te Zagrebu i okolici, javlja Hrvatska pošta

Poštanski zeleni vozni park trenutačno ima 423 električna vozila koja uključuju i 116 dostavnih kombija. Hrvatska pošta razvija i vlastitu mrežu punionica električnih vozila koje se nalaze u sklopu sortirnih i dostavnih centara te poslovnih objekata. 

Dosad je postavljeno više od 50 punionica, a do kraja ove godine bit će ih više od 80. Punionice će se nalaziti u 18 gradova, od Osijeka do Dubrovnika, čime će se osigurati preduvjeti za daljnje širenje zelenog voznog parka diljem Hrvatske.

Korištenjem električnih vozila Hrvatska pošta ove će godine smanjiti štetne emisije CO2 za 1300 tona.

TAGOVI