EVN-u dodijeljena koncesija za izgradnju plinske mreže u Gospiću i Otočcu

Autor: N.D. Objavljeno: 31.08.2020. 🕜 11:51 Lokacija: Gospić

Plinofikacija Like potencijal je za gospodarski razvoj

Župan Ličko – senjske županije, Darko Milinović i članovi Uprave EVN Croatia Plin, Peter Zaruba i Vlado Mandić danas su u prostorima Ličko – senjske županije potpisali Ugovor o dodjeli koncesije za izgradnju plinske mreže u gradovima Gospiću i Otočcu. Ugovor o koncesiji potpisan je za razdoblje od 50 godina. Ugovor je potpisan nakon što je na sjednici Skupštine Ličko – senjske županije ponuda tvrtke EVN Croatia Plin odabrana i prihvaćena kao najprikladnija za razvoj i izgradnju plinske mreže. 

Radovi na magistralnom plinovodu kroz Liku završeni su još 2010. godine te on prolazi uz općine Brinje, Perušić, Vrhovine i Lovinac te tik uz gradove Gospić i Otočac. Zadaća EVN-a je sada izgraditi plinsku mrežu u Gospiću i Otočcu. 

Vlado Mandić, član Uprave EVN Croatia Plin je izjavio: „Iznimno smo ponosni što nam je Ličko – senjska županija ukazala povjerenje za izgradnju plinske mreže u gradovima Gospiću i Otočcu. Ovo je veliki korak za Liku, a mi vjerujemo da ćemo izgradnjom plinske mreže u Gospiću i Otočcu otvoriti nove mogućnosti za daljnja ulaganja i gospodarski rast i razvoj regije. Uz to, prelaskom na plin kao primarni energent, potrošnja energije bit će učinkovitija i smanjit će se štetne emisije u zrak čime ćemo očuvati okoliš i održivost naše lijepe Like.

TAGOVI