Krenula proizvodnja u Petrokemiji

Autor: B. O. Objavljeno: 18.07.2023. 🕜 08:00 Lokacija: Kutina
  • Postrojenja Petrokemije u Kutini iz zraka (izvornik: Petrokemija, 2023.)

• Petrokemija, Kutina, procesna postrojenja, tvornice
    Izvor: Petrokemija

Nakon više od 15 mjeseci zastoja zbog visokih cijena plina i nepovoljnih tržišnih utjecaja, sva proizvodna postrojenja tvornice mineralnih gnojiva Petrokemija počinju s radom

Nakon što je grupacija Yildirim preuzela upravljanje Petrokemijom 2. svibnja, unatoč volatilnosti cijena prirodnog plina i teškim uvjetima na tržištu mineralnih gnojiva, a temeljeći svoju odluku na detaljnoj procjeni i cijeneći pozitivan učinak koji bi ona imala na zaposlenike i zajednicu, Uprava je donijela odluku o pokretanju proizvodnje. 

"Nakon više od 15 mjeseci zastoja zbog visokih cijena plina i nepovoljnih tržišnih utjecaja, sva proizvodna postrojenja tvornice mineralnih gnojiva Petrokemija počinju s radom. Od početka srpnja s radom su započela energetska postrojenja, a nakon toga s pripremama za proizvodnju započelo je postrojenje za proizvodnju amonijaka. Proizvodnja amonijaka uspješno je započela ovaj vikend. Postrojenja za proizvodnju finalnih proizvoda Uree, KAN-a i AS gnojiva također će postupno startati s radom do kraja mjeseca. Raduje nas ponovni početak proizvodnje i s optimizmom se pripremamo za isporuke vlastitoga gnojiva za jesensku sjetvu", priopćeno je iz Petrokemije.

TAGOVI