Nova opskrbna područja GPZ-Opskrbe

Autor: B.O. Objavljeno: 18.12.2020. 🕜 07:48 Lokacija: Zagreb

Natječaj za odabir opskrbljivača u obvezi javne usluge

Nakon što je Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) provela natječaj za odabir opskrbljivača u obvezi javne usluge za razdoblje od 1. travnja 2021. do 30. rujna 2024., Gradska plinara Zagreb-Opskrba (GPZ-O) je uz zadržavanje postojećih područja na kojima obavlja opskrbu u obvezi javne usluge, u Zagrebu i Bjelovaru, odlukom HERA-e određena za opskrbljivača u obvezi javne usluge na 11 novih (Rijeci, Samoboru, Ivancu, Koprivnici, Svetoj Nedelji, Kutini, Garešnici, Vrbovcu, Pitomači, Novoj Gradiški i Križevcima) koja pokrivaju čak devet županija. 

Bitno je za istaknuti kako je za ovaj ishod natječaja zaslužna činjenica kako je apliciranjem na njega GPZ-O udovoljila glavnom kriteriju za odabir najbolje ponude, a to je najniži ponuđeni trošak opskrbe plinom


Obročna otplata duga

Povećanjem broja kupaca i količina isporučenog plina na novim opskrbnim područjima, GPZ - Opskrba ima dobro polazište za povećanje svojeg tržišnog udjela s postojećih 45 posto na više od 60 posto udjela opskrbe plinom u ukupnoj potrošnji kućanstava na svojim opskrbnim područjima. Također, ima dobro polazište pozicionirati se kao tržišni lider na maloprodajnom tržištu prirodnog plina s približno 350 tisuća kupaca, kao i povećati količine isporučenog plina za približno 850 milijuna kW h godišnje, priopćeno je iz GPZ-O-a. 

Uprava ove tvrtke se, k tomu, u vrijeme epidemije koronavirusa trudi svojim kupcima, a naročito onima javne usluge (kućanstvima) ponuditi određene pogodnosti kao što je mogućnost obročne otplate dospjelog duga.

"Pored navedenog, GPZ-O svojim kupcima nudi kroz digitalne usluge mogućnost brže i učinkovitije komunikacije, što je osobito važno u današnje vrijeme kada se zbog epidemije traži smanjenje/ograničenje fizičkog kontakta i kretanja građana. Aplikaciju Moj račun za sada koristi više od 80 tisuća kupaca. Ona omogućava besplatnu dojavu stanja plinomjera, praćenje redovne potrošnje plina i novčanih obveza te zaprimanje računa učinjenih troškova putem e-maila, čime zajedno pridonosimo očuvanju okoliša te ljepšoj i zelenoj budućnosti za buduće generacije. Na praktičan i jednostavan način prati se potrošnja plina u kućanstvu, čime se podiže razina svijesti naših kupaca o energetskoj učinkovitosti, tj. uštedi energije i posljedično novčanih sredstava", ističe se u priopćenju.

TAGOVI