Poljska naftna i plinska tvrtka povećala proizvodnju prirodnog plina

Autor: B. O. Objavljeno: 18.04.2023. 🕜 11:00 Lokacija: Varšava (Poljska)
  • Detalj plinskog sustava (izvornik: Jan Kranendonk / Shutterstock, 2007.)

• plinovodi, plinski sustavi
    Izvor: Jan Kranendonk / Shutterstock

Naš prioritet u inozemstvu je norveški epikontinentalni pojas, gdje smo svake godine u protekle dvije udvostručili proizvodnju, kaže Daniel Obajtek

Naftna tvrtka PKN Orlen povećala je ukupnu proizvodnju prirodnog plina u Poljskoj i u inozemstvu do otprilike 7,7 milijardi kubičnih metara u 2022. godini. Ta količina odgovara gotovo polovici prošlogodišnjih potreba za tim energentom u Poljskoj

Konsolidacija rudarstva omogućit će optimizaciju ulaganja u to područje i daljnje povećanje proizvodnje plina iz vlastitih izvora, priopćila je poljska naftna i plinska tvrtka PGNiG (dio PKN Orlena).

"Eksploatacija vlastitih nalazišta plina jamstvo je neprekinute opskrbe naših kupaca tim energentom, prilika za jačanje međunarodnog položaja skupine Orlen, kao i financijska korist za stotine poljskih općina. Stoga je daljnji razvoj rudarskih poslova skupine jedan od stupova ažurirane strategije Orlen2030. Imamo ambiciozan, ali posve ostvariv plan dinamičnog povećanja obujma vlastite proizvodnje prirodnog plina koji će do 2030. dosegnuti 12 milijardi kubičnih metara godišnje", rekao je Daniel Obajtek, predsjednik Uprave PKN Orlena. 

"Naš prioritet u inozemstvu je norveški epikontinentalni pojas, gdje smo svake godine u protekle dvije udvostručili proizvodnju. Također, kontinuirano ulažemo u istraživanje i proizvodnju plina u Poljskoj, otkrivajući dodatne izvore tog energenta, što nam omogućava održavanje domaće proizvodnje plina na stabilnoj i visokoj razini", dodao je. 

TAGOVI