INA će trajno sanirati plinsku bušotinu u sjevernom Jadranu

Autor: B. O. Objavljeno: 24.04.2023. 🕜 13:45 Lokacija: Zagreb
  • Plinska platforma Ivana-A u Jadranskom moru u vlasništvu INA-e (foto: Tomislav Lazarić, 2011.) 

• platforme, INA, proizvodnja nafte i plina
    Izvor: Tomislav Lazarić

Kreće sanacija bušotine Ivana D-1 Dir koja je pridobivala plin pomoću plinske platforme Ivana D

INA je u pulskom brodogradilištu Uljanik najavila početak radova trajne sanacije bušotine Ivana D-1 Dir koja je pridobivala plin pomoću plinske platforme Ivana D. Za ovaj posao angažirana je talijanska kompanija za ronilačke aktivnosti CNS koja će radove izvoditi pomoću plovila GSP Falcon.

GSP Falcon je višenamjensko plovilo norveškog standarda koje kombinira mogućnost dizanja teških tereta i intervenciju ronilaca. Sagrađeno je 1989. godine, a dugo je 111,4 metra, teško 9158 bruto tona i ima kapacitet 139 osoba. U pulsko brodogradilište uplovilo je 23. Travnja, priopćila je INA. 

Predviđeno je da plovilo na lokaciji bude oko dva mjeseca. Tijekom tog razdoblja 28 ronilaca obavljat će saturacijsko ronjenje. Riječ je o posebnoj vrsti ronjenja koje podrazumijeva da ronioci i tijekom boravka na brodu budu pod tlakom, što anulira vrijeme koje bi svakodnevno trebali provoditi u dekompresiji. Time im je omogućeno vrijeme za dulje aktivnosti pod vodom jer ne moraju zaranjati i izranjati, nego se u dubinu spuštaju posebnim zvonom.

 

Najbolje industrijske prakse

Primarna zadaća posade i broda je izvršiti planirane radove napuštanja plinske bušotine Ivana D-1 Dir te dovođenja u trajno sigurno stanje.

"Za radove trajnog napuštanja bušotine odabrali smo pouzdanog i iskusnog izvođača. Svi planirani radovi bit će obavljeni u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima Republike Hrvatske i najboljim industrijskim praksama, što je ujedno i jamstvo da nikada neće predstavljati opasnost za ljude i okoliš. INA je tijekom cijelog ovog razdoblja kontinuirano nadzirala bušotinu i lokaciju havarije, poštovala je sve propise i zakone koji reguliraju ovakve situacije te je postupala prema svim odlukama i rješenjima nadležnih tijela. Tako će biti i ubuduće", izjavio je Nikola Mišetić, operativni direktor Istraživanja i proizvodnje nafte i plina.

Planirani radovi odvijat će se na dubini od 41 metra, a tijekom izvođenja radova plovilo će se opskrbljivati brodskim gorivom INA-e

Podsjećamo, početkom prosinca 2020. godine uslijed jakog vjetra i velikih valova na sjevernom Jadranu došlo je do gubitka procesne komunikacije i navigacijskog sustava, a potom i vizualnog kontakta s eksploatacijskim odobalnim objektom Ivana D. Ta plinska platforma od tada se nalazi na morskome dnu.

TAGOVI