GPZ sanirao štete nastale uslijed potresa

Autor: B. O. Objavljeno: 18.04.2023. 🕜 13:19 Lokacija: Zagreb
  • Logo Gradske plinare Zagreb na ulazu u zgradu sjedišta (izvornik: Zagrebački holding, 2022.)

• GPZ
    Izvor: Zagrebački holding

Sanacija šteta na infrastrukturi, građevinama i postrojenjima zagrebačkog plinovodnog sustava

Gradska plinara Zagreb uspješno je provela operaciju pod nazivom 'Sanacija šteta nastalih potresom na infrastrukturi, građevinama i postrojenjima plinovodnog sustava grada Zagreba', koji je financiran sredstvima Fonda solidarnosti Europske unije za program 'Vraćanje u ispravno stanje infrastrukture i pogona u energetskom sektoru'.

"Cilj provedene operacije bila je uspostava redovnog funkcioniranja plinskih instalacija u objektima na području grada Zagreba nakon potresa 22. ožujka 2020. godine. Operacija je započela 22. ožujka 2020. a planirano vrijeme završetka je 30. lipnja 2023.", objavljeno je na stranicama GPZ-a.  

Ukupna vrijednost operacije je nešto više od 60 tisuća eura (452.285,84 kune).

 

Sigurna opskrba 

U okviru operacije, zaposlenici Gradske plinare Zagreb proveli su aktivnosti obustave isporuke prirodnog plina za 462 krajnja kupca u objektima te su provedeni razni radovi pri puštanju u uporabu prirodnog plina u ukupno 444 objekta na području grada Zagreba.

Uspješno provedenom operacijom, krajnjim kupcima je osigurana pouzdana i sigurna opskrba prirodnim plinom, korištenog za grijanje i pripremu tople vode te se omogućilo da se sustavi vezani uz taj energent dovedu u nužno stanje za uporabu.

TAGOVI