Jasna je potreba za promjenom izvora energije

Autor: B. O. Objavljeno: 14.02.2024. 🕜 09:22 Lokacija: Zagreb
  • Logo Weishaupta na poslovnoj zgradi u Zagrebu (foto: BL, lipanj 2018.)

• Weishaupt, logo
    Izvor: B.L.

Jedan od naših glavnih ciljeva u narednom razdoblju je uvođenje proizvoda koji koriste obnovljive izvore, ističu u tvrtki Weishaupt-Zagreb

"Hrvatskoj je članstvo u EU-u otvorilo mogućnosti za sudjelovanje u oblikovanju europske politike pa ima predstavnike u institucijama EU-a, što joj omogućuje aktivno sudjelovanje u procesima donošenja odluka. Nakon početnog procesa učenja, Hrvatska i njeni predstavnici ipak se aktivnije uključuju u neke od promjena i reformi u EU-u. Također je Hrvatska uključena u neke inicijative određenog broja zemalja EU-a", izjavili su nedavno za stručni časopis EGE Igor Herman, direktor tvrtke Weishaupt-Zagreb i Igor Baltić, voditelj prodaje. 

Nepobitna je činjenica kako su ulaskom Hrvatske u EU sve uvozne procedure pojednostavljene. Na temelju toga smo uspjeli djelomično optimizirati skladište u Hrvatskoj i regionalno skladište u Sloveniji, dodaju. 

"S obzirom na postavljene vremenske ciljeve prelaska na prvo niskougljično te potom i na bezugljično društvo, jasna je i potreba za promjenom izvora energije. Stoga nam je jedan od glavnih ciljeva u narednom razdoblju uvođenje proizvoda koji koriste obnovljive izvore. To su u našem primjeru prije svega dizalice topline, zatim solarni sustavi za zagrijavanje vode, ali također, upotreba sve većeg postotka vodika na našim kondenzacijskim plinskim kotlovima ili na većim plinskim plamenicima na industrijskim kotlovima", kazali su u osvrtu na temu desetljeća tehnike grijanja u Europskoj uniji.

Više o tome moguće je pročitati u aktualnom broju stručnog časopisa EGE.

Na časopis EGE, koji izlazi pet puta godišnje i prati najnovija kretanja u energetici, možete se pretplatiti OVDJE.

TAGOVI