Novi stručni priručnik u ediciji EM - Hlađenje i klimatizacija

Autor: N. D. Objavljeno: 11.04.2023. 🕜 14:48 Lokacija: Zagreb
  • Ventilator (izvornik: Shutterstock, 2018.) 

• ventilatori, ventilacija, sustavi ventilacije, klimatizacija, sustavi klimatizacije
    Izvor: Shutterstock

Knjiga prof. Oresta Fabrisa 'Hlađenje i klimatizacija' plod je životnog znanstvenog i prakičnog iskustva

Uskoro u ediciji Energetike marketing izlazi nova stručnja knjiga! Riječ je o knjizi “Hlađenje i klimatizacija” prof. dr. sc. Oresta Fabrisa dipl. ing., koja će biti promovirana na 9. Klima forumu koji se od 20. do 21. travnja održava u Zadru, a trenutno se može naručiti po promotivnoj cijeni.   

Ova knjiga, koja je ujedno i udžbenik, na 544 stranice nezaobilazno je štivo svakoga tko se bavi hlađenjem i klimatizacijom. Osim profesionalcima, namijenjena je studentima diplomskih i poslijediplomskih studija strojarskih i sličnih fakulteta, ali i mladim inženjerima koji se tom problematikom počinju praktično baviti. 

U knjizi su dane najbitnije termodinamičke osnove i objašnjene su pojave, procesi i zakoni koji se pojavljuju u tehnici hlađenja i klimatizacije. Posebna je pozornost poklonjena praktičnim i specifičnim rješenjima i uz njih su dane odgovarajuće jednadžbe, izrazi i brojčani podaci. Knjiga obuhvaća i najnovije promjene vezane uz problematiku zaštite ozonskog sloja, racionalno korištenje energije i neka posve nova dostignuća i očekivane promjene u budućnosti. Na kraju je knjiga dopunjena većim brojem riješenih zadataka i prilozima u obliku tablica, dijagrama i sl.

 
Životno djelo iskusnog znanstvenika i praktičara

 

“Hlađenje i klimatizacija” životno je djelo prof. Fabrisa. Ona obuhvaća cjeloživotno iskustvo autora u tom području, od poslijediplomskog i doktorskog studija ('Refrigeration and Air Conditioning' na King’s Collegeu u Londonu), do predavanja iz područja termodinamike i rashladne tehnike na fakultetima u Sarajevu, Dubrovniku i Splitu. Pored bavljenja nastavnim i paralelno znanstvenim radom, autor je vodio velik broj praktičnih projekata iz tog područja.

To su ispitivanje hlađenja nuklearnog goriva za NE Oskarshamn u Švedskoj, konzultantske usluge pri projektiranju i konačni tehnički prijam svih ledenih objekata za XIV. zimske olimpijske igre u Sarajevu, razvoj rashladnog kontejnera 40 '', razvoj i proizvodnja tzv. klima-bojler uređaja (izvedeno više od 500 jedinica), projektiranje, izrada i puštanje u rad desetak manjih i srednjih hladnjača, projektiranje, izrada i puštanje u rad više od stotinu instalacija sustava klimatizacije na putničkim brodovima itd.

Knjigu možete naručiti u pretplati po cijeni 45 EUR uvećano za poštarinu. 

TAGOVI