Splićanima od srpnja niža cijena vode

Autor: B. O. Objavljeno: 02.07.2024. 🕜 09:05 Lokacija: Split
  • Brodovi u splitskoj Gradskoj luci (foto: BL, kolovoz 2021.)

• Split, Dalmacija, Splitsko-dalmatinska županija, pomorstvo, brodovi
    Izvor: B.L.

Umanjenje mjesečnih računa za potrošnju prosječnog kućanstva trebalo bi iznositi oko 1,60 eura

Tvrtka Vodovod i kanalizacija (ViK) iz Splita obavještava svoje korisnike kako od 1. srpnja  2024. godine dolazi do snižavanja cijene vode.

"Naime, sukladno Uredbi o izmjenama uredbe o visini naknade za korištenje voda ('Narodne novine', broj: 33/2024.) te Uredbi o izmjenama i dopuni uredbe o visini naknade za zaštitu voda ('Narodne novine', broj: 33/2024.) dolazi do smanjenja visine naknade za korištenje i zaštitu voda u visini od 0,13 eura po m3 te smo u skladu s navedenim donijeli odluku o stupanju na snagu našeg novog Cjenika od 1. srpnja 2024. godine. To znači da će naši korisnici od navedenog dana plaćati manje mjesečne račune, a iznos smanjenja mjesečnih računa ovisit će o njihovoj mjesečnoj potrošnji. Za usporedbu, možemo navesti kako bi to umanjenje mjesečnih računa za potrošnju prosječnog kućanstva iznosilo oko 1,60 eura", objavljeno je na stranicama tvrtke ViK-Split

Inače, kao što je korisnicima poznato, cijena vode se sastoji od nekoliko dijelova, a to su naknada za usluge ViK-a (troškovi održavanja, usluge vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja), naknada Hrvatskim vodama (naknade za korištenje i zaštitu voda) te naknada za razvoj (namjenskog dijela cijene vodnih usluga čija visina se određuje u skladu s višegodišnjim planovima izgradnje i investicija na vodnokomunalnim građevinama jedinica lokalnih samouprava, i to za svako područje, tj. grad i općinu zasebno).

TAGOVI