Hackathon za očuvanje planeta

Autor: B.O. Objavljeno: 13.01.2021. 🕜 10:33 Lokacija: Zagreb

Žiri će na kraju dvodnevnog druženja najperspektivniji projekt nagraditi s 50 tisuća kuna

Veleposlanstvo Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, uz Fil Rouge Capital kao investicijskog te Algebru LAB kao organizacijskog i savjetodavnog partnera, organizira Green-Tech Hackathon koji se, u online obliku, održava 13. i 14. veljače. 

Glavne teme hackathona su očuvanje planeta, bioraznolikost, zelene tehnologije, održivi razvoj, kao i sve druge pod zajedničkom krovnom temom green deala. Stručnjaci i mentori Algebra LAB-a stajat će na raspolaganju sudionicima hackathona kako bi im pomogli da svoje ideje pretvore u provedive i održive projekte, a žiri će na kraju ovog dvodnevnog druženja najperspektivniji projekt nagraditi novčanom nagradom u iznosu od 50 tisuća kuna.

"Green-Tech Hackathon pokrenuli smo kako bismo potaknuli, podržali i dali glas svima koji imaju izvrsna održiva rješenja koja će sačuvati naš lijepi planet, potaknuti rast i stvoriti radna mjesta u 'zelenoj' tehnologiji i industriji. Mi, kao Veleposlanstvo, ali i UK, zalažemo se za zeleni rast. Ulaganje u zelena rješenja za stvaranje održivih radnih mjesta i suočavanje s izazovima koji su usko vezani uz klimatske promjene, smanjenje biološke raznolikosti te očuvanje javnog zdravlja je ključno. Zajednički napori potrebni su za očuvanje našeg planeta ali i nas samih. Ovaj hackathon jedan je od načina razmjene znanja i izgradnje zajednice ljudi s istim ciljem", izjavio je britanski veleposlanik Andrew Dalgleish


Održivi razvoj 

"Veseli nas što na ovom projektu, kao partner, možemo pružiti podršku Britanskom veleposlanstvu u provedbi hackathona čiji je fokus na temama koje su, i prije trenutačne pandemijske situacije, trebale biti u samom vrhu tema ključnih za daljnji održivi razvoj, a sada smatramo da će naglasak na njih biti još i veći. Svi mentori koji će stajati na raspolaganju sudionicima imaju dugogodišnja iskustva u podržavanju startup projekata kroz najdugovječniji akcelerator u zemlji. Posebice nam je drago što nam se kao jedan od mentora pridružuje i Matija Žulj, osnivač tvrtke Agrivi, koja uvelike predstavlja baš profil projekta koji se uklapa u green tech priču. Projekti i inicijative vezane uz očuvanje bioraznolikosti u narednom će razdoblju još više biti u fokusu u pozivima za financiranje projekata na nacionalnoj i višim razinama, što je dodatni poticaj onima sa zanimljivim idejama i projektima da se već danas uključe u razvoj takvih ideja", naglasila je Maja Brkljačić, voditeljica razvoja poslovanja Algebra LAB-a. 

Više informacija o Green-Tech Hackathonu, kao i obrazac za prijavu, zainteresirani mogu pronaći na: https://www.algebra.hr/lab/en/kampanje/green-tech-hackathon/

Krajnji rok za prijavu je 22. siječnja.

TAGOVI