Reciklomati u Sarajevskoj županiji

Autor: B. O. Objavljeno: 15.12.2022. 🕜 13:20 Lokacija: Sarajevo (BiH)
  • Panorama Sarajeva (foto: Jelena Nikl, 2008.)

• Sarajevo, Kanton Sarajevo, Sarajevska županija, Bosna i Hercegovina
    Izvor: Jelena Nikl

Četiri reciklomata za komunalne tvrtke Rad i Park

U sklopu Kantonalnog ekološkog akcijskog plana Sarajevske županije (Kantona Sarajevo) predviđena je promocija odvojenog prikupljanja otpada. U tu svrhu je Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Sarajevske županije pokrenulo projekt nabave reciklomata. 

To je ministarstvo, naime, nakon javnog poziva nabavilo četiri reciklomata, koji će biti dodijeljeni komunalnim tvrtkama Rad i Park iz Sarajeva te Kantonalnoj javnoj ustanovi za zaštićena prirodna područja Sarajevske županije. 

"Ukupna vrijednost projekta je 100.000 KM (približno 386 tisuća kuna), a krajnji cilj je motiviranje mladih da na moderan način odvojeno prikupljaju otpad te zauzvrat dobiju poklon-bon za neku od usluga tih tvrtki. Tako, primjerice, svako tko reciklira 10 plastičnih boca, zauzvrat dobiva ulaznicu u Pionirsku dolinu ili u Spomenik prirode Vrelo Bosne", istaknuo je ministar Enver Hadžiahmetović

On je dodao kako je takvo motiviranje mladih da recikliraju otpad nešto novo na ovim prostorima te se Ministarstvo odlučilo da tako podrži odvojeno prikupljane otpada i motivira mlade da sudjeluju u tome. 

"Ministarstvo kontinuirano radi na podizanju svijesti o važnosti odvojenog prikupljanja otpada, a ovo je samo jedan od projekata u tu svrhu", objavljeno je na stranicama Vlade Sarajevske županije.

TAGOVI