Većina podržala Piškornicu

Autor: B.O. Objavljeno: 12.03.2021. 🕜 09:43 Lokacija: Koprivnica

Donesena su dva zaključka kojim se podržava RCGO sjeverozapadne Hrvatske

Većinom glasova članova Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije na ovotjednoj izvanrednoj 25. sjednici u Koprivnici donesena su dva zaključka kojim se podržava projekt Regionalnog centra za gospodarenje otpadom (RCGO) Piškornica, koji uključuje četiri županije osnivača (Koprivničko- križevačku, Varaždinsku, Međimursku i Krapinsko-zagorsku) i Općinu Koprivnički Ivanec. 

K tomu, od nadležnog ministarstva traži se očitovanje o odluci Vlade o provedbi Plana gospodarenja otpadom za razdoblje 2017.-2020. u kojem se spominje promjena obuhvata zahvata te se predlaže tvrtkama RCGO Piškornica i Piškornica sanacijsko odlagalište da u sanaciji odlagališta koriste europska sredstva i ona državnog proračuna.

 

Analiza troškova 

Mladen Ružman, direktor Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica, tijekom uvodnog izlaganja podsjetio je kako je riječ o strateškom projektu čija je vrijednost 448 milijuna kuna. 

Takav projekt za koji su izdana lokacijska i okolišna dozvola te je provedena analiza troškova i koristi koja obuhvaća četiri županije, dobio je i odobrenje za financiranje, a do sad su na temelju potpisanog ugovora u listopadu povučena sredstva u iznosu od 315 tisuća kuna za realizaciju, ponovio je Ružman, objavljeno je, među ostalim, na stranicama Koprivničko-križevačke županije.

TAGOVI