Grad Ludbreg sklopio je ugovore za gradnju javne rasvjete na Ludbreškoj obilaznici od izlaza iz naselja Poljanec do Šilec Benza. 

Radovi će se izvoditi u dvije faze. Prva uključuje građevinske radove, a u drugoj slijede elektromontažni radovi. Ukupno će biti postavljena 42 rasvjetna stupa, tj. LED svjetiljke, a Grad Ludbreg će za tu svrhu izdvojiti oko 450 tisuća kuna. 

Ludbreg je posljednjih godina uklonio sve štetne i neučinkovite svjetiljke zamijenivši ih visoko energetski učinkovitom LED ili energetski učinkovitom javnom rasvjetom, za što su većim dijelom korišteni vanjski izvori financiranja te fondovi EU-a. 

"Do 2020. godine provedeno je više od 10 projekata koji su se odnosili na zamjenu neučinkovite i štetne rasvjete i dopunu postojeće sa štedljivim i ekološkim LED svjetiljkama na području Grada Ludbrega. Po projektu energetske učinkovitosti, zamjenom neučinkovite i štetne rasvjete sa štedljivim i ekološkim LED svjetiljkama, gradska namjera je bila povećanje energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete, smanjenje potrošnje energije te osiguravanje ušteda kroz zamjenu zastarjele rasvjete", objavljeno je na stranicama Grada Ludbrega