Labin modernizira javnu rasvjetu

Autor: B. O. Objavljeno: 16.03.2023. 🕜 08:33 Lokacija: Labin
  • Zgrada Narodnog muzeja u Starom gradu u Labinu (foto: BL, travanj 2022.)

• Labin, Istra, Istarska županija
    Izvor: B.L.

Krenula je zamjena ukupno 1301 rasvjetnog tijela novom i modernijom tehnologijom LED rasvjete

Radovi koji će nakon završetka donijeti ogromne uštede za gradski proračun, ali i kvalitetniju tehnologiju na područje Labina krenuli su ovaj tjedan. 

Radi se, naime, o početku radova na zamjeni rasvjetnih tijela diljem grada za što je Labin nedavno proveo javnu nabavu. Tako je počela zamjena ukupno 1301 rasvjetnog tijela novom i modernijom tehnologijom LED rasvjete.

Ugovorena vrijednost nabave je ukupno 234.055,48 eura plus PDV.

"Podsjetimo kako su projektom obuhvaćene glavne gradske prometnice na području grada Labina te naselja Vinež, Kapelica i Rabac (ulica Zelenice, Antona Selana, Istarska, ulica Slobode Rabac i Labin, Karla Kranjca, Vilete, Senari, Alda Negrija, ceste 5103, 5081, D66 i dr.", objavljeno je na stranicama Grada Labina
 

Zelene politike

"Ovo ulaganje najbolji je primjer gospodarenja gradskim proračunom. Naime, zamjena rasvjetnih tijela kvalitetnijom i modernijom tehnologijom donijet će mnoge benefite. Ne samo da će sama rasvjeta biti bolja i vidljivost veća, već kroz uštedu energije veću od 50 posto godišnje u odnosu na dosadašnju, ulaganje isplaćujemo kroz već nakon nešto više od tri godine. Jedan je to od brojnih projekata Grada Labina kojim nastavljamo dalje razvijati zelene politike planirajući budućnost na racionalan način", izjavio je labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

Valja istaknuti kako je ukupna godišnja potrošnja mjernih mjesta obuhvaćenih projektom trenutno 1.134.190 kW h/god. Očekivane uštede energije iznose 598.926 kW h/god. 

Tako se ostvaruju uštede od 52,8 posto u odnosu na postojeću potrošnju. Ekvivalentno smanjenje emisija iznosi 140,63 tCO2/god.

TAGOVI