Završena energetska obnova sjedišta Podravke

Autor: B.O. Objavljeno: 16.09.2022. 🕜 08:48 Lokacija: Koprivnica

U obnovu i modernizaciju zgrade u Koprivnici uloženo je 104,5 milijuna kuna

Obnova poslovnog sjedišta hrvatske prehrambene tvrtke Podravka u središtu Koprivnice završena je nakon 11 mjeseci radova. To je prva cjelovita obnova zgrade od 1979. godine kada je izgrađena. 

Obnova je uključivala informatičku i energetsku rekonstrukciju te ukupnu modernizaciju zahvaljujući kojoj će se značajno poboljšati uvjeti rada zaposlenika i smanjiti potrošnja energije. Cjelovitom obnovom ta je zgrada iz energetskog razreda D prešla u A. 

Zahvaljujući energetskoj obnovi, potrošnja energije za grijanje smanjit će se za oko 82 posto, što je osobito značajno u okolnostima ogromnog rasta troškova energije, javlja Podravka

U obnovu i modernizaciju uloženo je 104,5 milijuna kuna.

 

Značajne uštede

Uvjeti rada u zgradi, kao i razina sigurnosti, sada su značajno poboljšani u svim čimbenicima - ugradnjom novog sustava grijanja, hlađenja, ventilacije, klimatizacije koja nije postojala prije obnove, elektroenergetske mreže, zamjenom vodovodne i kanalizacijske infrastrukture, unapređenjem sustava dojave požara, kao i modernizacijom informatičko-komunikacijske infrastrukture. 

"Dovršetkom obnove poslovne zgrade završili smo najveći dio investicija vezanih uz poboljšanje uvjeta rada svih radnika u Podravki. Posebice smo zadovoljni što ovo nije jedina ovogodišnja investicija u unapređenje radnih uvjeta. Tijekom proljeća instalirana je i klimatizacija u pet naših tvornica u Koprivnici i Varaždinu, čime su omogućeni primjereni uvjeti rada tijekom ljetnih vrućina. Obnovom poslovne zgrade omogućene su značajne uštede u potrošnji energije, unaprijeđena je sigurnost radnika i stvoreni uvjeti za suvremeno korištenje informatičke tehnologije. U narednim mjesecima dovršit ćemo i obnovu preostalih poslovnih prostora Podravke u Koprivnici", poručila je Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke, prilikom ovotjednog simboličnog otvaranja obnovljene zgrade.

TAGOVI