I GE kreće Siemensovim stopama

Autor: B.L. Objavljeno: 25.07.2022. 🕜 11:07 Lokacija: Tulsa, Oklahoma (SAD)

Izdvojeno energetsko poslovanje nosit će naziv Vernova

Nakon što je prije dvije godine Siemens izdvojio cjelokupno poslovno područje energetike u tvrtku pod nazivom Siemens Energy, sada se na takav isti potez odlučio i njegov američki ekvivalent General Electric. Tako je američki div 18. srpnja ove godine najavio kako će naziv nove tvrtke koju je izdvojio iz svojeg osnovnog poslovanja, a koja će biti usmjerena na razvoj, pružanje i proizvodnju rješenja za energetiku biti Vernova. To je, zapravo, dio šireg restruktiriranja GE-ja koji bi trebao biti podijeljen na tri tvrtke: jednu koja će se baviti energetikom (to će biti upravo Vernova), drugu koja će se baviti zrakoplovstvom i treću koja će se baviti medicinskom opremom.

Očekuje se da bi taj proces trebao biti dovršen do početka 2024. godine. Novoosnovana tvrtka će se usmjeriti na pružanje pouzdane, priuštive i održive energije, a procjenjuje se kako će se njezinim rješenjima osiguravati čak 1/3 svjetskih potreba za energijom. Sam naziv 'Vernova' je kombinacija riječi 'ver', izvedenice od 'verde' i 'verdant', što simbolizira zelenu i plavu Zemlju i riječi 'nova', što potječe od latinskog 'novus', odnosno 'novo', što simbolizira novu eru niskougljične energetike. U skladu s time, Vernovin logo bit će 'vazdazelen'.

Preostale dvije GE-jeve tvrtke nosit će nazive GE HealthCare i GE Aerospace, objavio je američki stručni portal 'Renewable Energy World'.

TAGOVI