INA na dugo zaustavlja svu preradu u RN Rijeka

Autor: N.D. Objavljeno: 18.10.2022. 🕜 08:37 Lokacija: Rijeka

Hrvatska će mjesecima sve derivate morati uvoziti, baš kad prijeti manjak dizela u EU

Rafinerija nafte Rijeka od idućeg mjeseca prestaje s preradom sirove nafte, a prekid proizvodnje potrajat će barem pet mjeseci i to u jeku najveće energetske krize u Europi zadnjih desetljeća. Prema planu prerada bi trebala biti ponovo pokrenuta tek u travnju iduće godine. Službeni razlog obustave su radovi na izgradnji gotovo četiri milijarde kuna vrijednog postrojenja za preradu teških ostataka nafte, takozvanog koking postrojenja, a iz Ine tvrde kako će poduzeti sve da opskrba tržišta bude sigurna, premda ne navode i po kojim cijenama. 

Unatoč tome što Ina, kako saznaje Novi list, raspolaže određenim zalihama motornih goriva, prvenstveno benzina, te zalihe će u najboljem slučaju potrajati do siječnja ili veljače iduće godine. Nakon toga Ina će morati uvoziti benzin, a dizel ionako svake godine uvozi, u količinama između 200 i 400 tisuća tona. S obzirom na neizvjesnost na tržištu naftnih derivata, posebice s dolaskom zime i nepredvidljivim tijekom rata u Ukrajini te europskim embargom na uvoz ruske nafte, nemoguće je procijeniti u kojem smjeru će se kretati cijene naftnih derivata u razdoblju od studenoga ove, do travnja iduće godine. 

Pitanje ugovora i cijena

Iz Ine ne nude nikakav odgovor na pitanje jesu li već ugovorili uvoz derivata do kraja obustave proizvodnje u riječkoj rafineriji, niti po kojim cijenama, pa bi za hrvatske kupce moglo uslijediti vrlo neizvjesno razdoblje u kojemu bi cijene goriva mogle dodatno rasti. Iz Ine šturo odgovaraju kako, dok traje modernizacije rafinerije, u koju ulažu više od četiri milijarde kuna, sama rafinerija ne može kontinuirano raditi dok se izvode radovi na postojećim postrojenjima. 

Izgradnja koking postrojenja u Rijeci tek je na pola puta i bit će završena u najboljem slučaju krajem 2024., sa zakašnjenjem od najmanje cijelog jednog desetljeća u odnosu na planirano, a podsjetimo, izgradnju kokinga u Rijeci mađarska je strana u Ini uvjetovala gašenjem proizvodnje u Sisku, pa onda i izvozom nafte s hrvatskih polja u MOL-ove rafinerije, kao i drugim zahtjevima, čime se projekt koji je trebao biti započet neposredno nakon izgradnje hidrokreking postrojenja u Rijeci, protegao za cijelo desetljeće. I kad uvoz tog dijela sirovne nije bio upitan, rafinerija nije proizvodila dovoljno dizela, već ga je Ina svake godine morala uvoziti, piše Novi list.

TAGOVI