Još jedan uspjeh na zahtjevnom europskom tržištu

Autor: B.L. Objavljeno: 26.06.2023. 🕜 10:21 Lokacija: Zagreb
  • Končareve zastave (izvornik: Millenium promocija, 2023.)

• Končar, zastave
    Izvor: Millenium promocija

Končar - Inženjering ugovorio je dva strateška projekta u Švedskoj

Tvrtka Končar - Inženjering (KET) potpisala je dva iznimno važna ugovora za projekte u Švedskoj. U sklopu dogovorene suradnje s tvrtkom Svenska Kraftnät (SVK), švedskim operatorom elektroprijenosnog sustava, KET će raditi složenim projektima proširenja 220 kV transformatorske stanice Linnvasselv i rekonstrukcije primarne opreme te sustava zaštite i upravljanja na sedam transformatorskih stanica od 220 kV u blizini Stockholma. Opseg poslova uključuje usluge inženjeringa prema načelu 'ključ u ruke', što uključuje vođenje projekta, projektiranje, isporuku i ugradnju primarne opreme, sustave upravljanja i zaštite, funkcionalna ispitivanja cjelokupnog postrojenja i puštanje u pogon. Tim važnim iskorakom, ukupna ugovorenost KET-a na švedskom tržištu dosegnula je više od 20 mil. eura.

"Nakon dugogodišnjeg pretkvalifikacijskog postupka kod švedskih kupaca i vrlo intenzivnih prodajnih aktivnosti, KET je prošle godine, po prvi put u svojoj povijesti, ugovorio dva posla po načelu 'ključ u ruke' za Svenska Kraftnät, švedskog operatora prijenosnog sustava i Vattenfall Eldsitribution, operatora distribucijskog sustava. Riječ je o složenim projektima revitalizacije visokonaponske transformatorske stanice Finnslätten, odnosno zamjene sustava zaštite i upravljanja na četiri 400 kV i 220 kV transformatorske stanice. Pritom je važno naglasiti kako je riječ o projektima koji su u visokom stupnju realizacije. Ovotjedni potpis dva nova ugovora za SVK, rezultat je sustavnih aktivnosti prodajnog tima KET-a, ali i tima uključenog na realizaciji prethodno navedenih ugovora," ističe mr. sc. Ivan Tomšić, član Uprave KET-a.

Zbog vrlo snažne konkurencije i tržišnih zahtjeva za visokom kvalitetom isporučenih proizvoda i usluga, švedsko je tržište prepoznato kao jedno od najzahtjevnijih u Europi i od iznimnog je strateškog značaja za Končar. Stoga novougovoreni poslovi predstavljaju potvrdu sustavnog pristupa tržištu i sposobnosti prilagodbe tvrtke specifičnim i vrlo zahtjevnim tržišnim uvjetima.

"Daljnje širenje poslovanja na tržištu Švedske, od iznimnog je strateškog značaja za Končar te samim time i hrvatsku industriju. Uskoro planiramo proširenje lokalnog ureda KET-a na tom tržištu i angažman dodatnih kapaciteta, kako za prodaju, tako i realizaciju poslova, primjenjujući pritom nove modele primjerene zahtjevima i okolnostima izazovnog švedskog tržišta. Ovime KET, ali i ostala društva Končara već prisutna na švedskom tržištu još jednom dodatno potvrđuju da Končar kao regionalni lider zaista jest u samom vrhu europske elektroenergetske industrije," zaključuje mr. sc. Gordan Kolak, predsjednik Uprave Končara.

TAGOVI