Nijemci smatraju treći paket pomoći primjerenim

Autor: B.O. Objavljeno: 07.09.2022. 🕜 09:24 Lokacija: Hamburg (Njemačka)

U planu je treći paket pomoći za borbu protiv rasta cijena

Većina njemačkog stanovništva smatra kako je planirani treći paket pomoći za borbu protiv ubrzanog rasta cijena, koji je predložila Savezna vlada tijekom vikenda, primjeren. 

Naime, prema reprezentativnoj anketi (1871 punoljetni ispitanik) javnog mnijenja koju je u ponedjeljak u Njemačkoj proveo institut za istraživanje javnog mnijenja YouGov, 57 posto ispitanika reklo je da su mjere za rasterećenje, posebice visokih cijena energije, općenito primjerene, dok ih 31 posto smatra neprikladnima. Dvanaest posto ispitanika nije se izjasnilo u toj anketi. 

Prema procjenama Savezne vlade, opseg novog paketa je približno 65 milijardi eura. Mjere, primjerice, uključuju jednokratne isplate za umirovljenike i studente te ograničenje cijena za osnovne energetske potrebe, izvijestila je njemačka novinska agencija dpa. 

Koalicija također ima za cilj zamijeniti nacionalnu mjesečnu kartu za javni prijevoz od devet eura - popularan popust koji se nudio Nijemcima ovog ljeta – novom, čija će se cijena kretati između 49 do 69 eura mjesečno, ako to sufinancira 16 saveznih država.

TAGOVI