Nova interaktivna stranica NE Krško

Autor: B.O. Objavljeno: 10.06.2021. 🕜 12:20 Lokacija: Krško (Slovenija)

Usmjerenost na šire društvene, okolišne i gospodarske učinke nuklearne energije

Nuklearna elektrana (NE) Krško, koja je najveći pojedinačni izvor niskougljične električne energije u Sloveniji i Hrvatskoj, ovaj tjedan je na web-adresi www.nek.si objavila svoju novu web-prezentaciju na slovenskom, hrvatskom i engleskom jeziku. 

Suvremena interaktivna web-stranica NEK-a pruža posjetiteljima osnovne informacije o tvrtki i njenom upravljanju, tehnološkom djelovanju elektrane i ostvarenim pogonskim rezultatima, a usredotočuje se i na šire društvene, okolišne i gospodarske učinke nuklearne energije. Osim obnovljivih izvora, nuklearna energija je nezaobilazna mogućnost buduće pouzdane energetske opskrbe te bitan dio ostvarivanja ciljeva klimatske neutralnosti u Sloveniji, Europi i svijetu, priopćeno je iz NE Krško


Održivi razvoj 

"Dobro obavljen posao, uspostavljena infrastruktura, bogato stručno iskustvo i znanje naših zaposlenika učvršćuju naše ugledno mjesto na svjetskom zemljovidu. To je najbolje moguće polazište kako bismo mogli dugoročno, dakle i za buduće generacije, razmišljati o nuklearnoj kao energiji budućnosti", u svojoj uvodnoj web-riječi ističu Stanislav Rožman, predsjednik Uprave NE Krško, i Saša Medaković, član Uprave. 

U web-strukturi www.nek.si posebna je pozornost namijenjena pojedinim ciljanim skupinama: onim kojima zaposlenje u elektrani znači karijerni izazov, postojećim i mogućim poslovnim partnerima, medijima i zainteresiranim građanima, koji mogu u sklopu o dugoročnosti nuklearne energije i njenom doprinosu ostvarivanju održivog razvoja na suvremeni način istraživati aktualne dileme suvremenog svijeta. 

Interaktivni nuklearni krajolik prikazuje elektranu u širem društvenom i prirodnom okruženju. Dostupno je sedam raznolikih društvenih, okolišno-klimatskih, tehnički-tehnoloških i ekonomsko-poslovnih sklopova vezanih uz nuklearnu energiju i energetiku. 

Zasigurno će suvremeni interaktivni koncept web-istraživanju i upoznavanju nuklearne energije, smatraju u NE Krško, privući i mlađe posjetitelje.

TAGOVI