Financiranje dokumentacije za sunčanu elektranu u pilani

Autor: B. O. Objavljeno: 08.09.2023. 🕜 11:16 Lokacija: Ozalj
  • Grb Karlovačke županije (foto: BO, siječanj 2022.)

• Karlovačka županija, grbovi
    Izvor: B.O.

Novi Program potpora male vrijednosti u vrijednosti 100 tisuća eura Karlovačke županije

Pilana Orah iz Malog Erjavca prva je tvrtka kojoj će Karlovačka županija financirati dokumentaciju za gradnju sunčane elektrane za vlastite potrebe. Riječ je o novom Programu potpora male vrijednosti, vrijednom 100 tisuća eura, kojeg županija provodi prvi put. Poduzetnici u sklopu tog programa mogu dobiti stopostotni iznos za izradu dokumentacije, do najviše sedam tisuća eura, izvijestila je Karlovačka županija.

Ugovor je sa suvlasnikom tvrtke Orah Ivanom Vrbanekom ovaj tjedan potpisala županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin.

"Želim pozvati i druge poduzetnike da iskoriste osigurana sredstva Karlovačke županije, da se jave jer znamo za brojne investicije u izgradnji i ugradnji fotonapona, ali i drugih obnovljivih izvora. Projektna dokumentacija je mali udio u investiciji, međutim ako se financira sa 100 posto ipak je potpora srednjim, malim, a posebice mikro poduzetnicima", rekla je.

"Naša investicija koju planiramo vrijedna je 260 tisuća eura. No, energija je sve skuplja, a mi planiramo ovom fotonaponskom elektranom proizvoditi 75 posto naših potreba, tako da računamo na velike uštede na energiji. Naša tvrtka posluje 27 godina, imamo 38 zaposlenih, smatramo da ćemo uzimati nove projekte i biti još uspješniji", rekao je suvlasnik tvrtke Orah Ivan Vrbanek.

Poduzetnici koji žele postaviti sunčane elektrane još se mogu javiti na Javni poziv u sklopu tog programa potpore male vrijednosti za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

Natječaj je otvoren do 31. listopada, tj. do iskorištenja sredstava.

TAGOVI