U Mađarsku po iskustva iz primjene geotermalnog potencijala

Autor: B. O. Objavljeno: 20.10.2023. 🕜 08:33 Lokacija: Sárvár (Mađarska)
  • Gejzir Clepsydra u NP Yellowstone u SAD-u (izvornik: Alexey Kamenskiy/ Shutterstock, 2011.)

• gejzir, geotermalna energija, geotermalna voda, NP Yellowstone
    Izvor: Alexey Kamenskiy / Shutterstock

Radni sastanak predstavnika Varaždinske županije i tvrtke Aquaprofit

Nakon što su uspješno okončani istraživački radovi na geotermalnom polju Lunjkovec - Kutnjak na području općine Mali Bukovec, koje je provela javna tvrtka Bukotermal, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak je sa suradnicima posjetio Sárvár u Mađarskoj

Tamo je održan radni sastanak s čelnim ljudima tvrtke Aquaprofit koja se bavi upravljanjem vodama te, među ostalim, geotermalnim izvorima. 

Tamas Nadasi, čelni čovjek Aquprofita, izjavio je da su, prema njegovom iskustvu, napravljeni odlični temelji za daljnji razvoj Bukotermala i iskorištavanja potencijala geotermalne vode

Varaždinski župan je pojasnio kako je projekt Bukotermal došao do faze izrade idejnog rješenja kako iskoristiti potencijal geotermalne vode na tom području. 

"Ovo je za nas veliki projekt, tj. izazov jer prvi put radimo nešto takvo. Svako iskustvo nam je dobrodošlo i vodimo se načelom da je primjere dobre prakse poželjno iskoristiti i primijeniti. Upravo zbog toga smo ovdje da bismo vidjeli kako najbolje iskoristiti potencijale geotermalne vode na području Malog Bukovca", izjavio je, izvijestila je Varaždinska županija.

TAGOVI