Hitno djelovanje protiv poreza na električna vozila

Autor: B. O. Objavljeno: 25.09.2023. 🕜 11:15 Lokacija: Luxembourg
  • Zastava Ujedinjenog Kraljevstva - 'Union Jack' (foto: BL, prosinac 2010.)

• Ujedinjeno Kraljevstvo, zastave
    Izvor: B.L.

Ususret uvođenju carine od 10 posto na električna vozila kojima se trguje između EU-a i Ujedinjenog Kraljevstva od siječnja iduće godine

Europska udruga proizvođača automobila (ACEA) hitno poziva Europsku komisiju da odmah djeluje kako bi spriječila uvođenje poreza na električna vozila kojima se trguje između EU-a i Ujedinjenog Kraljevstva od siječnja iduće godine.

Ako Komisija ne poduzme mjere, na izvoz električnih vozila iz EU-a u Ujedinjeno Kraljevstvo – njegovog najvećeg trgovačkog partnera – uvest će se carina od 10 posto. To bi proizvođače u EU-u moglo stajati 4,3 milijarde eura u sljedeće tri godine, potencijalno smanjujući proizvodnju električnih automobila vozila za oko 480 tisuća primjeraka. A to je pak jednako proizvodnji dviju tvornica automobila prosječne veličine.

Prema restriktivnijim 'pravilima o podrijetlu' koja se trebaju primjenjivati od siječnja, jedini način da se izbjegnu te obveze bit će nabava svih dijelova za baterije i nekog kritičnog materijala za nju u Europskoj uniji ili pak Ujedinjenom Kraljevstvu. To je danas gotovo nemoguće postići, izvijestila je ACEA.

 

Oštra međunarodna konkurencija

"Povećanje potrošačkih cijena europskih električnih vozila, upravo u trenutku kada se trebamo boriti za tržišni udio u uvjetima oštre međunarodne konkurencije, nije pravi potez – ni iz poslovne ni iz ekološke perspektive", izjavio je Luca de Meo, predsjednik ACEA-e i glavni izvršni direktor skupine Renault. "Uspješno ćemo prepustiti dio tržišta globalnim proizvođačima"

"Europa bi trebala podupirati svoju industriju u prijelazu na neto nulte emisije, kao što to čine druge regije – a ne ometati je", dodao je. 

"Postoji vrlo jednostavno i jednostavno rješenje: produljiti trenutačno razdoblje uvođenja pravila o baterijama za tri godine. Pozivamo Komisiju da učini pravu stvar". 

Golema su ulaganja u europske lance opskrbe baterijama, ali je potrebno više vremena za ispunjavanje strožih pravila o podrijetlu.

TAGOVI