Rimac Energy otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu

Autor: B. O. Objavljeno: 27.03.2024. 🕜 15:37 Lokacija: Witney (Ujedinjeno Kraljevstvo)
  • Logo Rimac Energyja na novoj tvornici u Witneyju u Ujedinjenom Kraljevstvu (izvornik: Rimac Energy / 404 Agency, ožujka 2024.)

• Rimac Energy, logo
    Izvor: Rimac Energy

Pogon se prostire na 1850 četvornih metara, a služit će kao mjesto rada brzorastućeg tima u Ujedinjenom Kraljevstvu te kao središte za tehnološko inoviranje

Tvrtka Rimac Energy, koja razvija napredne baterijske sustave za pohranu energije, nedavno je otvorila vrata svojeg novog pogona u gradu Witneyju u pokrajini Oxfordshire u Ujedinjenom Kraljevstvu. Pogon se prostire na površini od 1850 četvornih metara, a služit će kao mjesto rada brzorastućeg tima u Ujedinjenom Kraljevstvu te kao središte za tehnološko inoviranje. 

Osim toga, priopćeno je iz agencije 404, pogon će proizvoditi sljedeću generaciju baterijskih sustava za pohranu energije i otvoriti više od 70 radnih mjesta za visokokvalificirane zaposlenike poput inženjera, tehničara i istraživača koji dolaze iz tehnološke industrije u Ujedinjenom Kraljevstvu i pokrajine Oxfordshire.

Nova, najsuvremenija lokacija pokazatelj je predanosti Rimac Energyja svjetskom tržištu čiste energije i naglašava suradnju njegovih timova u Hrvatskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

"Ujedinjeno Kraljevstvo oduvijek je bio predvodnik na polju tehnoloških inovacija i iznimno smo sretni zbog našeg širenja na to tržište. Ponosni smo na jačanje partnerstva između Hrvatske i Ujedinjenog Kraljevstva i pružanje podrške lokalnoj zajednici, te jedva čekamo surađivati s tamošnjim inženjerskim talentima kako bismo zajedno izgradili zeleniju budućnost za cijeli planet", izjavio je direktor Rimac Energyja Wasim Sarwar Dilov

Rimac Energy nedavno je predstavio vlastiti proizvod SineStack, otkrivši budućnost čiste i učinkovite baterijske pohrane energije. SineStack je osmišljen i proizveden u Europi i dokaz je predanosti tvrtke u promicanju revolucije čiste energije i jačanju mrežne otpornosti za budućnost. 

TAGOVI