U HGK osnovana Grupacija operatora mreža punionica električnih vozila

Autor: B. O. Objavljeno: 08.07.2024. 🕜 11:13 Lokacija: Zagreb
  • Punionica električnih vozila GreeenWay  u Malankowu u Poljskoj (izvornik: GreenWay, prosinac 2023.)

• GreenWay, punionice električnih vozila
    Izvor: GreenWay

Formiranje Grupacije dolazi u trenutku kada su pred Hrvatsku postavljeni ambiciozni ciljevi za uspostavu kritične infrastrukture za punjenje električnih vozila, kaže Dino Novosel

Uredba o uvođenju infrastrukture za alternativna goriva (AFIR) stupila je na snagu 13. travnja donoseći brojne obveze za Hrvatsku. Bit će na snazi sve dok udio električnih vozila u Europskoj uniji ne dosegne 15 posto, što bi za Hrvatsku značilo oko 200 tisuća registriranih vozila. AFIR obvezuje članice EU-a da do 2025. osiguraju punionice osobnih vozila na svim glavnim cestama na svakih 60 kilometara. Ista obveza vrijedi i za teška teretna vozila, s rokom do 2030. godine, javlja Hrvatska gospodarska komora (HGK).

Ove mjere su ključne za osiguranje besprijekorne mobilnosti električnih vozila diljem Europe, potičući prijelaz na održiviji prometni sustav, što je i ključan cilj djelovanja nove Grupacije operatora mreža punionica električnih vozila Hrvatske gospodarske komore.

"Formiranje Grupacije operatora mreža punionica električnih vozila HGK dolazi u trenutku kada su pred Hrvatsku postavljeni ambiciozni ciljevi za uspostavu kritične infrastrukture za punjenje električnih vozila. Radi se o investicijskom ciklusu od minimalno 200 milijuna eura do 2030. godine, što proizlazi iz nedavno usvojene uredbe AFIR. Taj će investicijski ciklus pridonijeti ostvarenju cilja Hrvatske u podizanju udjela obnovljivih izvora u prometu s postojeće razine ispod tri posto na minimalno obvezujućih 21 posto. Na tom putu će Grupacija HGK, koja okuplja ključne industrijske dionike, sustavno raditi na uklanjanju regulatornih, tehničkih i operativnih barijera te na afirmativnom oblikovanju investicijske klime, u suradnji s ostalim ključnim dionicima u državi", poručuje predsjednik Grupacije HGK Dino Novosel.

 

Tržišne potrebe

Cilj AFIR-a je i da se do kraja 2027. punionicama lakih električnih vozila opremi barem 50 posto prometnica koje se povezuju s koridorom TEN-T, a do kraja desetljeća sve prometnice. Do 2030. godine nužno je osigurati dodatnih 100 do 150 MW priključaka kako bismo ispunili zahtjeve iz Uredbe. Trenutno je u Hrvatskoj oko 20 MW.

Inače, udio obnovljivih izvora u prometu na razini EU-a iznosio je 9,6 posto u 2022. godini, dok je u Hrvatskoj taj udio iznosio svega 2,4 posto. EU je postavila cilj od 29 posto za 2030. godinu Direktivom EU 2023/2413 o promicanju korištenja energije iz obnovljivih izvora.

Izvor: Markus Spiske

Fokus rada Grupacije HGK je postati partner svim institucionalnim dionicima koji rade na stvaranju preduvjeta za izgradnju odgovarajuće infrastrukture za punjenje električnih vozila, s posebnom koncentracijom na osobne električne automobile, električne kamione i električne autobuse. Cilj je i surađivati s resornim ministarstvima koja AFIR obvezuje na instalaciju odgovarajuće infrastrukture u zadanom vremenu, kao i pružati informacije o potrebama tržišta električnih vozila (EV industrije) kod utvrđivanja ciljeva izgradnje dostatnih kapaciteta u elektroenergetskoj mreži. Rad Grupacije podrazumijeva i stvaranje podloga za kvalitetno kanaliziranje financijskih sredstava EU-a koja služe za unapređenje javne infrastrukture punjača u sljedećih desetak godina.

Grupacija okuplja tvrtke koje pružaju uslugu punjenja električnih vozila, odnosno tvrtke registrirane u Hrvatskom uredu za registraciju postaja za punjenje i opskrbu alternativnim gorivima CRO IDRO, pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

TAGOVI