Kina predvodi azijske projekte ponovnog uplinjavanja LNG-ja

Autor: B. O. Objavljeno: 13.06.2023. 🕜 12:35 Lokacija: London (Ujedinjeno Kraljevstvo)
  • Tanker za prijevoz ukapljenog prirodnog plina (LNG) u plovidbi po noći (izvornik: Shutterstock, 2015.) 

• LNG, LNG tankeri, brodovi
    Izvor: Shutterstock

Azija želi zadovoljiti rastuću potražnju za plinom, ublažiti onečišćenja, diverzificirati energetske izvore i ispuniti ciljeve ugljične neutralnosti

Kina će, prema očekivanjima, dominirati povećanjem kapaciteta za ponovo uplinjavanje ukapljenog prirodnog plina (LNG) u Aziji. Na tu zemlju će, naime, otpadati udio od otprilike 34 posto ukupnih povećanja kapaciteta u toj regiji do 2027., objavila je analitička tvrtka GlobalData

U najnovijem izvješću 'Kapaciteti i kapitalni izdaci terminala za ponovno uplinjavanje, Prognoza po regijama, ključnim zemljama, tvrtkama i projektima (novogradnje, proširenja, planovi i najave) 2023.-2027.', GlobalData otkriva kako će u Kini ukupni kapacitet ponovnog uplinjavanja LNG-ja iznositi dodatnih otprilike 161,4 milijarde kubičnih metara (bcm) ili 5,7 trilijuna kubičnih stopa (tcf) zahvaljujući projektima za koje su već ishođena potrebna odobrenja te gotovo 59,5 bcm (2,1 tcf) za one koji su tek studije i čekaju potrebna dopuštenja. 

"Kina ubrzano proširuje svoje kapacitete za ponovno uplinjavanje LNG-ja zbog nekoliko čimbenika, kao što su zadovoljenje stalno rastuće potražnje za prirodnim plinom, ublažavanje onečišćenja okoliša, diverzifikaciju svojih energetskih izvora i ispunjavanje ciljeva ugljične neutralnosti", komentira Bhargavi Gandham, analitičar za naftu i plin u tvrtki GlobalData. 

 

Nadolazeći projekti

Projekti Tangshan II i Zhoushan II prednjače u pogledu povećanja kapaciteta ponovnog uplinjavanja LNG-ja u Kini, svaki s kapacitetom od oko 16,5 bcm (584,4 milijarde kubičnih stopa; bcf) do 2027. godine. 

Tangshan II je kopneni terminal za ponovno uplinjavanje u sjevernokineskoj provinciji Hebei. Njime bi trebala upravljati tvrtka Caofeidian Xintian LNG. Ta je tvrtka ujedno i većinski dioničar (51 posto) tog terminala koji bi trebao početi s radom 2025. godine. 

Zhoushan II je LNG terminal koji bi trebao biti izgrađen u provinciji Zhejiang. Operater tog terminala je tvrtka ENN Energy Holding, a on bi s radom trebao krenuti također u 2025. godini. 

"S očekivanim kapacitetom od 13,8 milijardi m3 (487 bcf) do 2027., Yantai I je na drugom mjestu po kapacitetu ponovnog uplinjavanja LNG-ja među nadolazećim terminalima u Kini. Predloženi operater je skupina Yantai LNG, a terminal bi trebao početi s radom već u ovoj godini. Plin iz tog terminala pomoći će zadovoljiti sve veću potražnju za prirodnim plinom u pokrajini Shandong, koja je ponajprije poznata po potrošnji ugljena", zaključuje. 

TAGOVI