Neptun uplovio u Njemačku

Autor: B.O. Objavljeno: 24.11.2022. 🕜 14:55 Lokacija: Hamburg (Njemačka)

LNG terminal u Lubminu trebao bi biti spreman za rad do 1. prosinca

Prvi specijalni brod za pretvaranje ukapljenog prirodnog plina (LNG) u plinovito stanje stigao je u srijedu u Njemačku. Brod Neptun bio je usidren u luci Mukran na njemačkom otoku Rügen u srijedu ujutro, objavila je njemačka tvrtka Deutsche Regas. 

Nakon priprema, bit će dopremljen u industrijsku luku Lubmin u sjevernoj njemačkoj pokrajini Mecklenburg i Pomorje kako bi služio kao plutajuća jedinica za prihvat, skladištenje i uplinjavanje (FSRU brod) LNG-ja

Prema službama za praćenje brodova, 280 metara dug Neptun plovio je iz Walesa kroz Sjeverno more i oko sjeverne Danske u Baltičko more tijekom proteklog tjedna i pol.

 

Suglasnost državnog ureda 

LNG terminal u Lubminu trebao bi biti spreman za rad do 1. prosinca, navodi Deutsche Regas. No, još se čeka suglasnost nadležnog državnog ureda. 

Prigovori se mogu podnositi do ponedjeljka, izvijestila je njemačka novinska agencija dpa. 

Njemačka se, među ostalim, oslanja na LNG isporučen brodovima kako bi zamijenila ruski plin iz plinovoda te gradi nekoliko LNG terminala za uvoz tog energenta. Prema očekivanjima, LNG terminali u Wilhelmshavenu u Donjoj Saskoj i Brunsbüttelu u Schleswigu i Holsteinu bit će pušteni u rad u ovoj godini.

TAGOVI