Podzemno skladište plina u Grubišnom polju – strateški projekt

Autor: B. O. Objavljeno: 09.10.2023. 🕜 08:40 Lokacija: Grubišno Polje/Bjelovar
  • Dio plinskog sustava Podzemnog skladišta plina Okoli (foto: Tonka 2010.)

• plinski sustavi, PSP Okoli, skladišta plina
    Izvor: Antonia Hohnjec

Važan dio sustava koji osigurava stabilnost opskrbe plinom

"Podzemno skladište plina u Grubišnom Polju jedan je od strateških projekata Vlade te je važan dio sustava kojim osiguravamo stabilnost opskrbe plinom hrvatskih građana i gospodarstvenika, a time i sigurno te previdivo okruženje za daljnji razvoj našeg gospodarstva", izjavio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović koji je prošli tjedan posjetio Grubišno Polje i s tamošnjim gradonačelnikom Zlatkom Mađeruhom i bjelovarsko-bilogorskim županom Markom Marušićem obišao lokaciju budućeg podzemnog skladišta plina.

Potom se, u sklopu radnog posjeta, u pratnji generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića, sastao s gradonačelnikom Bjelovara Dariom Hrebakom

Nakon sastanka, javlja Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja (MINGOR), obišli su projekt aglomeracije u Gornjim Plavnicama. K tomu, posjetili su pogon centra izvrsnosti u gospodarenju otpadom Doline.

"Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja prepoznalo je Bjelovar kao primjer kvalitetnog upravljanja u kojem se jasno vidi kako se takvim upravljanjem podiže standard života za sve stanovnike", naglasio je ministar.

TAGOVI