Sarajevska županija dovedena u nepovoljan položaj

Autor: B.O. Objavljeno: 18.07.2022. 🕜 14:00 Lokacija: Sarajevo (Bosna i Hercegovina)

Sastankom do dogovora povoljnijih uvjeta nabave plina

Ministar komunalnog gospodarstva, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo (Sarajevske županije) Enver Hadžiahmetović, pomoćnik ministra Muhamed Bekto, direktori i predstavnici tvrtki Toplane Sarajevo, Sarajevogas i BAGS-Energotehnika te Direkcije za robne rezerve KS-a održali su krajem prošlog tjedna hitan sastanak povodom odluke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o poskupljenju plina već u trećem tromjesečju ove godine. 

Na sastanku se razgovaralo i o nabavci alternativnih goriva. Istaknuto je kako je Vlada Sarajevske županije spremna ući u nadolazeću ogrjevnu sezonu s dovoljnim količinama alternativnih goriva, kako bi građani imali grijanje, a zbog najava moguće nestašica energenata. 

"Imajući u vidu poskupljenje plina za koje smo saznali iz medija, organizirali smo sastanak na kojem je utvrđeno da Vlada FBiH, kao i Energoinvest, te BH-Gas nisu najavili Vladi KS ni resornom Ministarstvu povećanje cijene od 23,3 posto. Nemamo informacije da je plin poskupio od strane isporučitelja Gazproma. O ovome smo se trebali ranije dogovarati, jer 80 posto plina u Bosni i Hercegovini dolazi u Kanton Sarajevo. Tako je Kanton Sarajevo doveden u nepovoljan položaj", kazao je ministar Hadžiahmetović. 

Također, javlja Sarajevska županija, on je izrazio nadu da će u narednom razdoblju biti organiziran sastanak s predstavnicima Vlade FBiH i nadležnim ministarstvom, kako bi se dogovorili povoljniji uvjeti nabave plina.

TAGOVI