Suglasnost za plinofikaciju Zenice

Autor: B.O. Objavljeno: 08.02.2022. 🕜 14:53 Lokacija: Zenica (BiH)

Najvažniji korak za gradnju zeničkog distribucijskog plinovoda

Javna tvrtka Zenicagas dobila je Rješenje o urbanističkoj suglasnosti za gradnju složene građevine za plinofikaciju grada Zenice - polietilenski distribucijski plinovod. 

Ovo rješenje predstavlja prvi i najvažniji korak za legalnu gradnju primarnog distribucijskog plinovoda na području cijele Zenice, izjavio je Sandino Rizvanović, direktor Zenicagasa.

"Projekt izgradnje ovog primarnog distribucijskog plinovoda jedan je od većih energetskih projekata u Bosni i Hercegovini", objavljeno je na stranicama Zenicagasa, u obavijesti koji potpisuje Rizvanović.

 

Građevinski radovi 

Ukupna dužina distribucijskog plinovoda je 39.423,44 metra, javlja Grad Zenica

Tvrtka Zenicagas će sada krenuti s postupkom ishođenja okolišne dozvole, a potom i načelnog odobrenja za gradnju plinovoda. 

"Zenicagas će u narednim mjesecima pristupiti i gradnji primarnog distribucijskog plinovoda na području Zenice, nakon ispunjenja svih zakonskih uvjeta za početak građevinskih i strojarskih radova. Dakle, jedan od najvažnijih zakonskih uvjeta, a to je dobivanje Rješenja o urbanističkoj suglasnosti za cijelu mrežu primarnog plinovoda, koji predstavlja jedinstvenu tehničko-tehnološku cjelinu, javna tvrtka Zenicagas uspješno je ispunila", zaključuje Rizvanović.

TAGOVI