Najveći njemački instalater više se ne bavi fosilnim gorivima

Autor: B.L. Objavljeno: 26.02.2024. 🕜 09:34 Lokacija: Karlsruhe (Njemačka)
  • Dizalice topline LG Therma V (izvornik: LG, 2021.)

• LG, dizalice topline
    Izvor: LG

Tvrtka iz Berlina usmjerit će se isključivo na dizalice topline i sunčane elektrane

Najveća njemačka instalaterska tvrtka za opremu za grijanje, Thermondo iz Berlina, objavila je kako se više neće baviti plinskim kotlovima ni bilo kakvim drugim izvorima topline na fosilna goriva. Uz to, još u svibnju prošle godine tvrtka je prestala raditi i s uljnim kotlovima. Umjesto toga, sada će se posve usmjeriti na obnovljive izvore: dizalice topline, sunčane elektrane i druga rješenja za klimatsku neutralnost.

Tijekom veljače Thermondo je isporučio i ugradio posljednji kotao na fosilna goriva. Financijski direktor tvrtke to je prokomentirao riječima: "Put daljnjeg rasta Thermonda sada je 100% usmjeren na klimatsku neutralnost. Posljednji prodani plinski kotao važan je znak za Thermondo i odlučan korak prema električnoj budućnosti, bez fosilnih goriva. Nakon zastoja u vezi sa Zakonom o energiji u zgradarstvu, od početka godine bilježimo nagli porast zanimanja naših kupaca za dizalice topline."

Tvrtka je osnovana u Berlinu 2013. godine i danas zapošljava oko 800 ljudi širom Njemačke, od čega 500 instalatera. Zanimljivo je da od 2022. godine vlasnicima obiteljskih kuća nudi najam dizalica topline. Partner na tom poslu i dobavljač dizalica topline je poznati korejski proizvođač LG Electronics, izvijestio je njemački stručni portal 'CCI.Dialog'.

TAGOVI