Njemački div gradi novu europsku tvornicu dizalica topline

Autor: B.L. Objavljeno: 07.11.2023. 🕜 08:46 Lokacija: Karlsruhe (Njemačka)
  • Boschova tvornica dizalica topline u Aveiru u Portugalu (izvornik: Bosch, studeni 2023.)

• Bosch, dizalice topline, tvornice
    Izvor: Bosch

U novi proizvodni pogon u Portugalu Bosch će uložiti 100 mil. eura

Tvrtka Bosch ojačava svoje kapacitete za proizvodnju dizalice topline. Tako je tvrtka najavila dodatna ulaganja oko 100 milijuna eura u tvornicu u gradu Aveiru pokraj Porta u Portugalu do 2026. godine. U planu je izgradnja novih laboratorija, dva nova proizvodna pogona i dodatnih linija za proizvodnju dizalica topline.

U srednjem roku bi se u novim pogonima u Aveiru trebao otvoriti i troznamenkasti broj novih radnih mjesta. Ta je lokacija, uz Eibelshausen u Njemačkoj i Tranås u Švedskoj, dio Boscheve europske razvojne i proizvodne mreže za dizalice topline, za čije širenje tvrtka do kraja desetljeća namjerava uložiti čak oko 1 milijardu eura! "Sada ulažemo u razvoj i proizvodnju naših dizalica topline kako bismo osigurali potrebnu brzinu proizvodnje. Bosch teži vodećem mjestu na međunarodnom tržištu dizalica topline, zbog čega korak po korak povećavamo našu predanost," ističe Christian Fischer, zamjenik predsjednika Uprave tvrtke koji je odgovoran za područja energetike, zgradarstva i robe široke potrošnje.

U Aveiru se proizvode vanjske jedinice i zidne unutarnje jedinice novih dizalica topline Compress 5800i AW i Compress 6800i AW koje koriste prirodnu radnu tvar propan (R 290). Ti su proizvodi predstavljeni na sajmu ISH, održanom u ožujku ove godine u Frankfurtu na Majni, izvijestio je njemački stručni portal 'CCI.Dialog'.

TAGOVI