Probni rad obnovljene toplane Srdoči

Autor: B. O. Objavljeno: 30.10.2023. 🕜 09:34 Lokacija: Rijeka
  • Panorama Rijeke i Kvarnerskog zaljeva (izvornik: maparetech from Pixabay, 2023.)

• Rijeka, Primorsko-goranska županija
    Izvor: maparetech / Pixabay

U toplanu je ugrađena čista i sigurna tehnologija kao što su visokoučinkoviti kogeneracijski uređaj za istovremenu proizvodnju toplinske i električne energije, solarni kolektori te novi toplinski spremnici, uz potpunu automatizaciju

Riječka toplinarska tvrtka Energo javlja kako danas kreće probni rad obnovljene toplane Srdoči. Prema planu, probni rad toplane trajat će mjesec dana. 

"Iako se očekuje neometana isporuka toplinske energije za grijanje, moguće je da će povremeno dolaziti do kraćih prekida u opskrbi, stoga korisnike molimo za razumijevanje i strpljenje. Podsjećamo da stanari zgrada mogu samostalno odlučiti o terminu početka grijanja, neovisno o službenom početku, te putem ovlaštenih predstavnika zatražiti pokretanje svojih podstanica", objavljeno je na stranicama Energa.

U toplanu Srdoči, koja će funkcionirati kao zasebni toplinski sustav, ugrađena je čista i sigurna tehnologija kao što su visokoučinkoviti kogeneracijski uređaj za istovremenu proizvodnju toplinske i električne energije, solarni kolektori te novi toplinski spremnici, uz potpunu automatizaciju.

Navedeni se zahvati provode u sklopu projekta 'Obnova toplinarstva grada Rijeke' čiji je cilj povećanje energetske učinkovitosti toplinskog sustava i pouzdanosti opskrbe toplinskom energijom u tome gradu ulaganjima u modernizaciju toplana i toplovoda te uz postupan prelazak na obnovljive izvore.

Sve dodatne informacije o projektu građani mogu saznati na stranicama Energa te na službenim stranicama projekta www.energotoplinarstvo.com.

TAGOVI